Life

Destinația de lângă România devenită foarte populară printre turiștii români: “Concediu de vis. Toamna e foarte frumoasă aici”

Destinația aflată lângă România care este foarte populară printre turiștii străini. Atrage anual milioane de vizitatori.
18.09.2023 | 14:58
Destinatia de langa Romania devenita foarte populara printre turistii romani Concediu de vis Toamna e foarte frumoasa aici
Un loc aflat aproape de România atrage mulți turiști români. Sursa foto: travelator.ro, commons.wikimedia.org/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află destinația de lângă România pentru care optează mulți dintre turiștii români. Se poate ajunge ușor, iar peisajele sunt superbe. Locul este vizitat anual de un număr mare de turiști.

Destinația de lângă România devenită foarte populară printre turiștii români

În România există numeroase destinații turistice, dar mulți aleg să viziteze unele aflate în apropierea țării. De exemplu, un loc foarte căutat este lacul Balaton, din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Aida și Ciprian, doi turiști români, au mers în acest loc pentru a treia oară, iar în ultima vreme vin foarte mulți turiști de la noi din țară. Cu toate că este un loc spectaculos, celor doi le-a lipsit marea.

“A fost un concediu de vis, iar gazdele noastre ne-au tratat foarte frumos. E al treilea concediu petrecut aici și nu pot să nu remarc că parcă de la an la an vin tot mai mulți români aici.

ADVERTISEMENT

Asta deși noi avem mare, iar ei au doar ‘ligheanul’ ăsta de Balaton. Dar uite că vecinii noștri știu să facă turism, cu ligheanul ăsta câștigă mai bine decât tot litoralul nostru. Asta deși parcă lipsește zgomotul valurilor mării”, a spus Ciprian despre lacul din Ungaria, potrivit Adevărul.

Cei doi au fost surprinși de faptul că sunt mulți turiști care locuiesc pe litoralul românesc dar aleg, în schimb, să vină la lacul Balaton. Mâncarea din acest loc este foarte bună, iar curățenia este bine pusă la punct.

ADVERTISEMENT

“Mâncarea e foarte gustoasă, oameni sunt simpatici, vinul lor este de calitate. Să tot vii la Balaton. Mă miră că vin mulți români aici, inclusiv din sudul țării, deși au marea noastră la doi pași.

Am văzut și numere de Ialomița, Galați și Brăila. Ba am văzut și din Tulcea, dobrogeni, care întind piciorul și pășesc în mare. Aș spune că aici e mai curat, mai frumos parcă decât litoralul nostru, deși în fond e doar un lac. Dar e atât de frumos”, a adăugat Aida.

ADVERTISEMENT

Clima este una blândă chiar și toamna, deoarece este destul de cald pentru această perioadă a anului. “Toamna e foarte frumoasă aici, clima e blândă, e mult mai cald ca la Brașov. Sigur mai revenim și anul viitor și tot așa, toamna”, a mai spus Ciprian.

Unde se află lacul Balaton

Balaton este cel mai mare lac situat în Europa Central, aflat în partea de sud-vest a Ungariei, la 150 de kilometri de Budapeste. Aproximativ două milioane și jumătate de turiști de pe tot continentul vin aici în fiecare an. Pe litoralul românesc, în schimb, nu vin nici un milion și jumătate de turiști.

ADVERTISEMENT