News

Bucureștiul va fi lovit de valul 4 al pandemiei de Covid-19, în septembrie. Prefectul Capitalei, anunț privind infecțiile

Prefectul Capitalei anunță că valul 4 al pandemiei nu va ocoli Bucureștiul. Peste aproximativ o lună se așteaptă o creștere a infecțiilor și în cel mai mare oraș al țării.
30.07.2021 | 14:58
Bucureștiul va fi lovit de valul 4 al pandemiei de Covid-19, în septembrie. Prefectul Capitalei, anunț privind infecțiile
Bucureștiul va fi lovit de valul 4 al pandemiei de Covid-19, în septembrie. Prefectul Capitalei, anunț privind infecțiile
ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, vineri, că autoritățile preconizează intensificarea pandemiei de Covid-19 la mijlocul lunii septembrie, odată cu venirea valului 4.

După o ședință cu specialiștii din cadrul administrației publice, Stoica a anunțat o mobilizare în zona sistemului medical.

ADVERTISEMENT

Oficialul a adăugat că trebuie pus accentul pe vaccinarea personalului sanitar, pentru a nu fi afectat de următorul val al pandemiei. În acest sens va fi realizată și o campanie de informare.

Valul 4 al pandemiei va afecta Bucureștiul în septembrie. Prefectul Alin Stoica, anunț privind numărul de cazuri posibile

De la o 0,03 la mie, rata de incidență din Capitală a ajuns, vineri, la 0,10 / mie. Nu este una alarmantă, deocamdată, însă autoritățile anticipează apropierea valului 4 de infectări.

ADVERTISEMENT

În acest sens, prefectul a prezentat estimările INSP. Conform acestora, la mijlocul lunii septembrie valul de îmbolnăviri se va intensifica.

Vom avea o medie de 1.600 de cazuri pe zi, iar circa jumătate din cazuri vor fi raportate în Capitală și în județul Ilfov.

”Ședinţa de astăzi (n.r. vineri, 30 iulie) este cauzată de faptul că deja a început să crească numărul de cazuri în ultimele două săptămâni. De la o incidenţă foarte mică, de 0,03 la mie, am ajuns 0,1 la mie. Este încă o incidenţă mică, dar s-a triplat practic în ultimele două săptămâni. Am ajuns de la între 6 şi 14 cazuri până la 40 de cazuri.

ADVERTISEMENT

A fost un vârf de 54 de cazuri zile trecute şi am discutat posibilele măsuri: o dată – de creştere a rezilienţei; şi asta înseamnă de protejare a medicilor, personalului care asigură îngrijirea, în aşa fel încât dumnealor să-şi poată efectua atribuţiile şi în momentul în care valul va creşte.

INSP estimează undeva la mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 de cazuri pe zi, ceea ce e foarte mult. Până la acel moment trebuie să ne pregătim, cel puţin în Bucureşti, pentru că estimăm că pe Bucureşti-Ilfov vor fi cam jumătate din cazuri şi atunci trebuie să ne pregătim pentru ca sistemul sanitar să facă faţă” a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă, conform Agerpres.

Prefectul Capitalei: ”Trebuie să punem accentul pe vaccinarea personalului sanitar”

Alin Stoica a mai vorbit și de derularea campaniei de vaccinare. Prefectul a subliniat importanța imunizării cadrelor medicale. În ceea ce privește  populația generală, campania e la un nivel de 1.000 de vaccinări pe zi și trebuie stimulată, mai spune oficialul.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ne asigurăm că şi personalul va fi în regulă şi trebuie să punem mult accent pe vaccinarea personalului sanitar, în aşa fel încât el să nu fie afectat de următorul val. Pentru a ajunge acolo, ASSMB a efectuat un sondaj să înţelegem care sunt cauzele pentru care o parte din personalul sanitar nu se vaccinează, să mergem către dumnealor cu campanie de informare, care urmează să fie realizată.

Şi pentru populaţia generală urmează să luăm şi alte măsuri privind creşterea numărului de vaccinări. Deocamdată, suntem destul de jos, cam în jur de 1.000 de vaccinări pe zi, nu vorbim de cei care vin la rapel.

Există deocamdată o discuţie cu CNCAV, nu am la acest moment nişte măsuri concrete pentru a creşte rata de vaccinare în Bucureşti (…) Avem capacitatea de vaccinare, avem dozele, avem informarea făcută”, a adăugat Alin Stoica.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri