Fotbal intern

Budescu, interviu exclusiv pentru Fanatik: „Alibec nu mai putea juca la Steaua. Foarte bine că a plecat”!

03.09.2018 | 11:43
Budescu interviu exclusiv pentru Fanatik Alibec nu mai putea juca la Steaua Foarte bine ca a plecat

Constantin Budescu a vorbit într-un interviu exclusiv pentru FANATIK.ROConvocat de Cosmin Contra pentru debutul în Liga Națiunilor, cu Muntenegru și Serbia, Budescu nu a refuzat nicio întrebare în cele 17 minute ale discuției de după antrenamentul deschis cu presa de duminică al echipei naționalei.

A vorbit despre perioada Steaua, acomodarea la Al Shabab, situația lui Denis Alibec, implicarea totală a lui Gigi Becali la echipă, tensiunile generate în vestiar, atmosfera naționalei de la venirea lui Contra, porecla „Sărmăluță”, relația cu Dică și Șumudică. Deschis, inspirat, zâmbitor, „deși urăsc să apar la televizor sau să dau interviuri”, Budescu a dat recital într-un interviu exclusiv acordat FANATIK.RO. Și încă o precizare foarte importantă. În toate declarațiile despre „roș-albaștri”, despre echipa lui Becali, Budescu a folosit non-stop același nume: Steaua București! Nu FCSB, nu echipa lui Becali, ci Steaua…

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. „Șumudică are calități de antrenor. S-a văzut și se vede”

Cum te-ai adaptat la Al Shabab?

– E foarte ok, m-am simțit rapid în largul meu și pentru că suntem foarte mulți români. Poate și de aceea mi-a fost mult mai ușor.

Mai ușor decât în China…

– Da, mult mai ușor. E mult mai plăcut în Arabia Saudită, fiind români la echipă, și de aceea mi s-a părut integrarea mult mai ușoară.

Șumudică…

– Da, unul dintre noi…

Ce are el de reușește să facă rapid o echipă? Ce secret e în vestiar? Cum își apropie jucătorii?

– Are calități de antrenor, s-a văzut, a demonstrat lucrul acesta. Atât eu, cât și Denis (n.r. – Alibec), cât și alții ne simțim foarte bine alături de el. După cum vedeți face treabă și la Al Shabab, și sperăm să avem rezultate.

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. Sfat pentru Denis Alibec: „Să dea gol!” ?)

Nu îl luați și pe Alibec la Al Shabab?

– Dacă ar fi bine după mine, îl aștept imediat. Poate vine!

Cât de des vorbești cu Alibec?

– Ținem legătura, vorbim destul de mult unul cu altul.

Mai iese vreodată din criza asta parcă fără sfârșit?

– Nu știu ce se întâmplă cu el. Își dorește foarte mult să revină acolo unde a fost. Știu că se antrenează foarte bine în ultima vreme, încearcă să facă la fiecare meci cât mai multe lucruri bune, să dea gol. Chiar m-am uitat la meciurile lui și l-am văzut schimbat în bine.

Ce sfat i-ai dat?

– Nu obișnuiesc să dau sfaturi, nici măcar prietenilor, dar ca să glumesc puțin îl sfătuiesc să dea gol!

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. „Alibec nu mai putea juca la Steaua! A făcut foarte bine că a plecat”

A făcut bine Denis că a plecat de la FCSB?

– Este foarte bine că a plecat de la Steaua, pentru că acolo nu mai putea juca. Și este foarte bine că a mers la Astra, unde o să joace, primește încredere și sunt sigur că o să-și revină.

Denis Alibec a marcat un singur gol în 2018, în Gaz Metan - FCSB din februarie. Budescu, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, spune că îl așteaptă la Al Shabab după ce dă iar drumul la robinetul cu goluri!
Denis Alibec a marcat o singură dată în 2018, în Gaz Metan – FCSB din februarie. Budescu, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, spune că îl așteaptă la Al Shabab după ce dă iar drumul la robinetul cu goluri!

Nici tu nu mai aveai loc la FCSB de ai plecat vara asta?

– La mine a fost alta situația. De ce să nu mai fi avut loc?

Ai răbufnit la adresa lui Gigi Becali la un moment dat…

– A fost o singură răbufnire, din ce știu eu (n.r. – zâmbește), reacția aceea a mea de după meciul cu Craiova.

Da, când ai spus că te simți nerespectat și folosit după ce ai fost schimbat la pauză…

– Exact.

Iar asta s-a lăsat cu o ceartă violentă?

– E o exagerare. Am vorbit după meci cu Gigi Becali și acolo s-a închis totul. Nu am mai discutat apoi deloc cu domnul Becali, și cu nimeni altcineva despre acest lucru.

În partea a doua a interviului, Constantin Budescu, din perspectiva omului care a fost în vestiarul FCSB, a răspuns printre altele la întrebările pe care și le pune toată lumea: „Te enervai când Gigi făcea schimbările?” și „Execută Dică tot ce-i comandă Becali?” O să ne lămurim mai bine cum este văzut patronul FCSB din vestiar, de oamenii pe care-i plătește și pe care de multe ori îi reduce la statutul de „sclav”. Sau „obedient”ultimul termen apărând după recentul 2-2 cu FC Botoșani.

Citește și…