News

Bugetul României pentru 2022 a fost votat de Parlament! USR anunță că va ataca legea la CCR. Update

Bugetul României pentru 2022 a fost adoptat de Parlament cu majoritate de voturi. S-au opus legii cei de la USR, care au anunțat că o vor ataca la CCR.
23.12.2021 | 15:08
Bugetul Romaniei pentru 2022 a fost votat de Parlament USR anunta ca va ataca legea la CCR Update
ADVERTISEMENT
23-12-2021
18:07

Bugetul României, votat de Parlament. USR anunță că va ataca legea la CCR

În cursul zilei de joi, 23 decembrie, plenul Parlamentului a adoptat proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2022.

În ceea ce privește proiectul legii bugetului de stat, acesta a primit 294 voturi ”pentru” şi 120 ”împotrivă”.

Contra acestei forme de Buget s-a aflat USR, fostul partid de guvernare. Vicepreședintele formațiunii, Dan Barna, a anunțat că va ataca legea bugetului de stat la Curtea Constituțională.

”Este un buget care a aprobat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat un singur amendament de la USR. USR este în momentul de faţă singura opoziţie democratică din România.

Vom ataca acest buget la CCR pentru că este un buget care discriminează românii şi susţine doar acea majoritate care a votat PSD sau PNL”, a spus Barna în plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

A devenit oficial – plenul reunit al Parlamentului va finaliza discuţiile pe marginea proiectului bugetului de stat şi celui al asigurărilor sociale de stat pe 2022. Drept pentru care aleșii neamului se pregătesc acum de votul final.

Între timp, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au aprobat proiectul, după ce, inițial, parlamentarii au dezbătut pe articole.

ADVERTISEMENT

Bugetul României pentru 2022, la vot în Parlament

De remarcat că proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate deja de Guvern.

A fost nevoie de dezbateri de peste 15 ore pentru ca cei din comisiile de buget-finanţe  să finalizeze rapoartele la cele două proiecte.

ADVERTISEMENT

Aceștia au acceptat câteva amendamente faţă de forma iniţială a proiectului bugetului de stat, printre altele şi majorarea bugetului Camerei Deputaţilor

În plenul Parlamentului, prim-ministrul Nicolae Ciucă declara că bugetul pentru 2022 este unul responsabil, echilibrat şi realist.

ADVERTISEMENT

„Avem în faţă un buget echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia pe termen mediu şi lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană.

România are o viziune responsabilă de politici fiscale şi bugetare, o strategie de consolidare fiscală graduală, care să potenţeze şi să menţină creşterea economică la un nivel de peste 4-5% pe orizontul de referinţă.

ADVERTISEMENT

Fiind conştientă că trebuie să utilizeze toate pârghiile pentru a pregăti economia în eventualitatea unor şocuri viitoare”, a spus premierul.

De remarcat că parlamentarii USR au luat în calcul chiar și atacarea la Curtea Constituţională a legii bugetului pe 2022.

Anunțul a fost făcut chiar de fostul președinte al partidului, Dan Barna. Acesta susține că localitățile conduse de primari USR nu au primi alocări în bugetul pe anul viitor

ADVERTISEMENT