News

Destinația de vacanță low-cost pe care mulți români o adoră, surpriză neplăcută pentru toți turiștii. Ce se întâmplă

Românii primesc vești proaste dinspre destinația de vacanță low-cost pe care o adoră în sezonul estival. Ce se întâmplă.
20.04.2024 | 21:10
Destinatia de vacanta lowcost pe care multi romani o adora surpriza neplacuta pentru toti turistii Ce se intampla
Bulgaria, destinația de vacanță low-cost pe care mulți români o adoră, surpriză neplăcută pentru toți turiștii. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Care este destinația de vacanță low-cost pe care mulți români o adoră, de unde vine o surpriză neplăcută pentru toți turiștii. Ce se întâmplă în această zonă, situată extrem de aproape de țara noastră.

Bulgaria, destinația de vacanță low-cost pe care mulți români o adoră, surpriză neplăcută pentru toți turiștii

În 2023, Bulgaria, Grecia şi Turcia au fost cele mai populare destinații în sezonul estival pentru turiștii români. În cele trei state au ajuns circa 4,5 milioane de conaționali.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în 2024, turiștii din România care aleg una dintre aceste state ca loc pentru a-și petrece vacanța primesc vești neplăcute. În această situație este Bulgaria.

Stațiunile de la sud de Dunăre îi vor întâmpina pe români cu preţuri chiar și cu 10 – 15% mai mari. Aceasta informație a fost oferită de preşedintele asociaţiei turoperatorilor din ţara vecină, notează Observator News.

ADVERTISEMENT

În țara vecină, românii reprezintă a doua cea mai importantă piață de turiști. În 2023, 2,1 milioane de turişti din țara noastră au ajuns în Bulgaria. Cei mai mulţi români au ales Bulgaria ca destinație pentru sezonul cald.

În cele trei luni de vară, au ajuns aproape 780.000 de români, potrivit Institutului Naţional de Statistică al Bulgariei. Cea mai importantă piaţă de turişti pentru Bulgaria este Turcia, de unde au venit 2,2 milioane de turişti anul trecut, la o foarte mică diferenţă faţă de români.

ADVERTISEMENT

Românii au vizitat Bulgaria și în această iarnă

E important de subliniat că turiştii români nu merg doar pe perioada verii în Bulgaria. Mulți conaționali aleg ţara vecină şi pentru sezonul de schi, dar şi pentru city break-uri în oraşele istorice ale Bulgariei.

Pentru românii din Muntenia, Veliko-Tarnovo este una dintre cele mai populare destinaţii pentru un city break. O altă zonă preferată este Boroveţ. Aici se află una dintre cele mai dezvoltate staţiuni de schi din Bulgaria. Atractive pentru români sunt Pamporovo şi Bansko.

ADVERTISEMENT

Din datele oficiale, în perioada decembrie 2023 – martie 2024, Bulgaria a raportat 1,8 milioane de turiști. Cei mai mulți turiști au venit din Bulgaria (1,3 milioane), România (62.000), Grecia (57.000) şi Turcia (53.000).

ADVERTISEMENT