News

Burduja se simte obligat să candideze la Primăria Bucureștiului. ”Firea nu este o alternativă pentru Capitală”

Șeful PNL București susține că s-a simțit obligat să intre în cursa pentru primăria generală pentru că Gabriela Firea nu reprezintă o alternativă pentru Capitală.
26.04.2024 | 21:49
Burduja se simte obligat sa candideze la Primaria Bucurestiului Firea nu este o alternativa pentru Capitala
Sebastian Burduja candidează din cauză că Gabriela Firea nu este o alternativă pentru București Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja a declarat vineri că este obligat să nu stea pe margine, deși este o competiție dificilă și că nici Gabriela Firea, nici Nicușor Dan nu au performat în mandatele lor.

Burduja se simte obligat să candideze la Primăria Bucureștiului

Liderul PNL București, care este în prezent ministru al Energiei, își dorește o campanie corectă, axată pe soluțiile pentru problemele Capitalei

ADVERTISEMENT

„Dacă aș fi considerat că există o alternativă în persoana dânsei, nu m-aș fi înscris în această cursă. De aceea sunt obligat și nu am stat pe margine, deși e o cursă dificilă, timpul e foarte scurt, au fost foarte multe ezitări, care au dezamăgit bucureștenii, nu trebuie să ascundem asta.

Și vin și prezint această alternativă pentru că simt că e obligația de cetățean și om implicat în arena politică.

ADVERTISEMENT

Cred că România poate deveni un exemplu după 34 de ani, în care facem o campanie decentă, axată pe soluții. Cred că bucureștenii s-au săturat de circ, de scandal, de glasuri stridente care spun că dacă urlu mai tare, conving mai mult. Nu. Ei vor să vadă fapte.

Bucureștenii au trăit în acest oraș, am trăit și eu, din 2017, când m-am întors din Statele Unite după 12 ani, și au văzut și epoca 2016 -2020 și epoca 2020 -2024.

ADVERTISEMENT

Dacă primarul general al Bucureștiului ar fi performat în acești ani, nu aveam această întrebare astăzi: ‘Cine poate să conducă într-adevăr Capitala?’

Mesajul meu pentru doamna Firea ar fi să avem o competiție corectă, bazată pe soluții și bazată pe rezultatele fiecăruia în funcțiile publice pe care le-a avut.

ADVERTISEMENT

Rapoartele mele de activitate sunt publice, eu sunt printre puținii deputați și miniștri care periodic publică tot ce a făcut”, a declarat Sebastian Burduja la Digi24.

Liberalul i-a adresat și o întrebare Gabrielei Firea: „Ce ar face mai bine sau ce nu a făcut în primul mandat și crede că poate face în 2024?”

Concediu fără plată la Ministerul Energiei

Ministrul Energiei intră, începând de luni, în concediu fără plată, după ce PNL a decis ca Sebastian Burduja să fie candidatul partidului pentru Primăria Capitalei. Atribuțiile sale vor fi preluate de secretarul general

„În perioada de campanie electorală, de fapt, începând de luni, eu sunt în concediu fără plată. Atribuțiile mele se deleagă.

Este atribuția ministrului să decidă cui deleagă, secretarului general sau unui secretar de stat. Eu le deleg secretarului general, care va asigura funcționarea Ministerului Energiei. Nu îmi fac nicio problemă.

Nu (vor exista probleme la minister n.r.). Mi-am făcut suficient de bine treaba astfel încât lucrurile să fie continuate de această echipă. Întotdeauna m-am înconjurat de oameni foarte buni.

Și când m-am mutat de la Digitalizare la Energie au venit cu mine nu doar secretarul general și secretarul general adjunct, ci și vreo 60 de colegi”, a mai spus Burduja pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT