News

Firea despre decizia PSD și PNL de a avea candidați separați la București: ”Acum suntem într-o normalitate”

Președinta PSD București consideră că este normal ca social-democrații și liberalii să aibă candidați separați la Primăria Capitalei.
26.04.2024 | 17:23
Firea despre decizia PSD si PNL de a avea candidati separati la Bucuresti Acum suntem intro normalitate
Gabriela Firea spune că PSD și PNL sunt acum în normalitate Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Liderul PSD București spune că, odată cu desemnarea candidaților proprii, PSD și PNL au intrat „într-o normalitate” și că „a cam trecut vremea candidaţilor independenţi”.

Firea despre decizia PSD și PNL de a avea candidați separați la București

Gabriela Firea a făcut și câteva dezvăluiri despre ședința de 16 ore a coaliției PSD-PNL în care s-a dezbătut situația candidaturii la fotoliul ocupat în prezent de Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„Eu am fost acolo 16 ore şi cred că ştiu mai bine. Într-adevăr, au fost mai multe propuneri de colegi de la PSD şi PNL, parlamentari în special, sau colegi care au activat în politică şi acum, să spunem, nu mai sunt chiar în prima linie a politicii, atât din partea PSD şi PNL.

Iar cred că preşedintele Marcel Ciolacu a explicat foarte clar: PSD şi PNL, fiind cele mai mar partide din ţară, implicit din Bucureşti, nu pot să devină arbitri într-o competiţie atât de importantă în sensul să aleagă unde îndeamnă electoratul să meargă cu votul, către actualul primar sau către un alt competitor politic de la o altă formaţiune.

ADVERTISEMENT

Este normal ca cele două partide să aibă proprii candidaţi şi iată că acum suntem, consider eu, într-o normalitate.

Apropo şi de alegerile prezidenţiale: cred că a cam trecut vremea candidaţilor independenţi. De ce? Pentru că cetăţenii nu-şi doresc acest lucru, îşi doresc oameni politici asumaţi, cu bune, cu rele, cu greşeli, cu recunoaşterea greşelilor”, a declarat vineri Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

La începutul săptămânii, după o ședință maraton, coaliţia PSD – PNL a decis să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu și meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Şedinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp...
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac....
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat doar doi ani!
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Emil Rengle și iubitul, pas important în relație. Cei doi vor să devină...
Emil Rengle și iubitul, pas important în relație. Cei doi vor să devină părinți
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”