News

Firea despre decizia PSD și PNL de a avea candidați separați la București: ”Acum suntem într-o normalitate”

Președinta PSD București consideră că este normal ca social-democrații și liberalii să aibă candidați separați la Primăria Capitalei.
26.04.2024 | 17:23
Firea despre decizia PSD si PNL de a avea candidati separati la Bucuresti Acum suntem intro normalitate
Gabriela Firea spune că PSD și PNL sunt acum în normalitate Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Liderul PSD București spune că, odată cu desemnarea candidaților proprii, PSD și PNL au intrat „într-o normalitate” și că „a cam trecut vremea candidaţilor independenţi”.

Firea despre decizia PSD și PNL de a avea candidați separați la București

Gabriela Firea a făcut și câteva dezvăluiri despre ședința de 16 ore a coaliției PSD-PNL în care s-a dezbătut situația candidaturii la fotoliul ocupat în prezent de Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„Eu am fost acolo 16 ore şi cred că ştiu mai bine. Într-adevăr, au fost mai multe propuneri de colegi de la PSD şi PNL, parlamentari în special, sau colegi care au activat în politică şi acum, să spunem, nu mai sunt chiar în prima linie a politicii, atât din partea PSD şi PNL.

Iar cred că preşedintele Marcel Ciolacu a explicat foarte clar: PSD şi PNL, fiind cele mai mar partide din ţară, implicit din Bucureşti, nu pot să devină arbitri într-o competiţie atât de importantă în sensul să aleagă unde îndeamnă electoratul să meargă cu votul, către actualul primar sau către un alt competitor politic de la o altă formaţiune.

ADVERTISEMENT

Este normal ca cele două partide să aibă proprii candidaţi şi iată că acum suntem, consider eu, într-o normalitate.

Apropo şi de alegerile prezidenţiale: cred că a cam trecut vremea candidaţilor independenţi. De ce? Pentru că cetăţenii nu-şi doresc acest lucru, îşi doresc oameni politici asumaţi, cu bune, cu rele, cu greşeli, cu recunoaşterea greşelilor”, a declarat vineri Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

La începutul săptămânii, după o ședință maraton, coaliţia PSD – PNL a decis să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu și meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Şedinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

ADVERTISEMENT