News

Butonul de la centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă. Plătești mult mai puțini bani la factura lunară când este activat

Butonul montat pe centrala termică de care nu toți știu. Specialiștii spun că așa poți plăti mai puțini bani la facturi.
20.11.2023 | 09:47
Butonul de la centrala termica pe care sa il apesi cand pleci din casa Platesti mult mai putini bani la factura lunara cand este activat
Butonul de pe centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă. Foto (descriptiv): roinstalatii.ro
ADVERTISEMENT

Butonul de pe centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă. Sosirea iernii și scăderea temperaturilor înseamnă și facturi mai mari pentru români. Însă, mulți nu știu că pot fi luate anumite măsuri pentru reducerea acestora.

Butonul de pe centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă

Instalatorii spun că un obicei banal, pe care foarte mulți dintre români și l-au format din dorința de a plăti mai puțin la factura lunară, nu face altceva decât să adauge bani în plus la plată. Este vorba despre oprirea centralei termice.

ADVERTISEMENT

Dacă obișnuiești să faci acest lucru când pleci de acasă, trebuie să știi că acest gest nu îți va aduce economii, din contră. Specialiștii spun că există altă metodă recomandată în astfel de situații.

Există un buton pe care centrala termică îl are și care trebuie apăsat atunci când nu stai în locuință. Este vorba despre butonul de siguranță anti-îngheț și anti-blocare. Pentru a nu consuma mai mult atunci când vei reveni acasă, instalatorii recomandă să fie folosit acest buton.

ADVERTISEMENT

Mai exact, centrala se va menține caldă, iar în momentul în care va fi pornită, casa se va încălzi mult mai repede, potrivit specialiștilor citați de România TV. În acest fel, costurile vor fi mai mici decât dacă alegi că o deconectezi complet.

De asemenea, pentru a plăti mai puțin la factură, ideal ar fi ca locuința ta să fie izolată termic. Potrivit experților în domeniu, în acest fel pot fi făcute economii importante, de 30 sau chiar 40 la sută.

ADVERTISEMENT

Cum îți alegi termostatul de ambient

O altă recomandare importantă este referitoare la dimensionarea centralei termice. Dacă alegeți o centrală subdimensionată, ea va merge continuu la capacitate maximă. Prin urmare, facturile vor fi mult mai mari.

În ceea ce privește termostatul de ambient, specialiștii recomandă să montăm unul electronic sau programabil. El va fi lăsat într-o cameră-etalon, aleasă cu mare atenție. În funcție de valoarea la care reglăm temperatura aici, vom avea și temperatura așteptată în celelalte camere.

ADVERTISEMENT

Termostatul trebuie poziționat la o înălțime de 1,5 metri de peretele încăperii. Putem alege să avem o temperatură constantă în casă sau putem alege diferite programe pentru intervale de timp ori pentru noapte/zi.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română