News

Butonul de la centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă. Plătești mult mai puțini bani la factura lunară când este activat

Butonul montat pe centrala termică de care nu toți știu. Specialiștii spun că așa poți plăti mai puțini bani la facturi.
20.11.2023 | 09:47
Butonul de la centrala termica pe care sa il apesi cand pleci din casa Platesti mult mai putini bani la factura lunara cand este activat
Butonul de pe centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă. Foto (descriptiv): roinstalatii.ro
ADVERTISEMENT

Butonul de pe centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă. Sosirea iernii și scăderea temperaturilor înseamnă și facturi mai mari pentru români. Însă, mulți nu știu că pot fi luate anumite măsuri pentru reducerea acestora.

Butonul de pe centrala termică pe care să îl apeși când pleci din casă

Instalatorii spun că un obicei banal, pe care foarte mulți dintre români și l-au format din dorința de a plăti mai puțin la factura lunară, nu face altceva decât să adauge bani în plus la plată. Este vorba despre oprirea centralei termice.

ADVERTISEMENT

Dacă obișnuiești să faci acest lucru când pleci de acasă, trebuie să știi că acest gest nu îți va aduce economii, din contră. Specialiștii spun că există altă metodă recomandată în astfel de situații.

Există un buton pe care centrala termică îl are și care trebuie apăsat atunci când nu stai în locuință. Este vorba despre butonul de siguranță anti-îngheț și anti-blocare. Pentru a nu consuma mai mult atunci când vei reveni acasă, instalatorii recomandă să fie folosit acest buton.

ADVERTISEMENT

Mai exact, centrala se va menține caldă, iar în momentul în care va fi pornită, casa se va încălzi mult mai repede, potrivit specialiștilor citați de România TV. În acest fel, costurile vor fi mai mici decât dacă alegi că o deconectezi complet.

De asemenea, pentru a plăti mai puțin la factură, ideal ar fi ca locuința ta să fie izolată termic. Potrivit experților în domeniu, în acest fel pot fi făcute economii importante, de 30 sau chiar 40 la sută.

ADVERTISEMENT

Cum îți alegi termostatul de ambient

O altă recomandare importantă este referitoare la dimensionarea centralei termice. Dacă alegeți o centrală subdimensionată, ea va merge continuu la capacitate maximă. Prin urmare, facturile vor fi mult mai mari.

În ceea ce privește termostatul de ambient, specialiștii recomandă să montăm unul electronic sau programabil. El va fi lăsat într-o cameră-etalon, aleasă cu mare atenție. În funcție de valoarea la care reglăm temperatura aici, vom avea și temperatura așteptată în celelalte camere.

ADVERTISEMENT

Termostatul trebuie poziționat la o înălțime de 1,5 metri de peretele încăperii. Putem alege să avem o temperatură constantă în casă sau putem alege diferite programe pentru intervale de timp ori pentru noapte/zi.

ADVERTISEMENT
Tags: