News

Greşeala care îţi poate dubla factura la gaze. Este banală, dar contorul va funcţiona fără oprire dacă faci această setare la centrala termică

Există o greșeală uriașă pe care o fac cei care dețin centrale de apartament. Discutăm despre o eroare care poate duce la o creștere uriașă a facturii
23.10.2022 | 07:00
Greseala care iti poate dubla factura la gaze Este banala dar contorul va functiona fara oprire daca faci aceasta setare la centrala termica
Greşeala uriașă care îţi poate dubla factura la gaze. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Proprietarii de apartamente cu centrale nu sunt scutiți de griji în această perioadă. Și ei ar putea să achite facturi la căldură impresionante dacă nu au grijă la un aspect minor, dar care poate să schimbe totul din temelii.

Greşeala care te poate face să plătești dublu la gaze

De altfel, experții au tras deja un semnal de alarmă și au avertizat că putem reduce aceste facturi cu 15 și chiar 20%. Există însă un lucru pe care trebuie să-l facă toți cei care nu vor să ajungă la facturi mari.

ADVERTISEMENT

Trebuie doar să știm cum folosim corect centrala și aparatele electrocasnice. Specialiștii au explicat și un set de recomandări pentru a rămâne cu bani în buzunare.

Astfel, de prea multe ori, românii își setează aparatura și modul acesteia de funcționare greșit, ceea ce face ca facturile să vină cu tirul, așa cum glumesc oamenii.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la centrală, ei bine, aceasta trebuie setată la 50-55 de grade. În acest fel, apa caldă va avea în jur de 40 de grade, ceea ce înseamnă temperatura optimă.

„Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult.

ADVERTISEMENT

Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă.

Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade”, a zis Andrei Miu, specialist instalații termice la Digi 24.

„O familie, dacă are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu”, a mai spus Andrei Miu.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim despre electrocasnice, atunci cel mai mult consumă frigiderele, aerul condiționat și mașina de spălat.

„Aparatele frigorifice să le deschidem cât mai rar și cât mai puțin, adică atât timp cât luăm alimentele.

La aparatele de aer condiționat, putem seta o temperatură potrivită în cameră, 22-23 de grade, nu 16 grade!

Iar la mașinile de spălat, un sfat pe care vi-l pot da este să selectăm temperatura în funcție de hainele pe care le spălăm”, a zis și Florin Dima, specialist în aparatură electrocasnică.

ADVERTISEMENT
Tags: