News

Căderi masive de zăpadă, viscol și vânt de peste 100 km/h, în Statele Unite. Joe Biden: ”Situația e foarte serioasă”

Probleme mari în Statele Unite, care se confruntă cu o iarnă extrem de grea, care a dat deja peste cap traficul aerian și a provocat îngrijorări la Washington.
23.12.2022 | 10:09
Caderi masive de zapada viscol si vant de peste 100 kmh in Statele Unite Joe Biden Situatia e foarte serioasa
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, se confruntă cu situație fără precedent în ultimii 40 de ani / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mii de zboruri au fost deja anulate în Statele Unite ale Americii, acolo unde s-a instalat cea mai grea iarnă din ultima jumătate de secol.

O jumătate din suprafața SUA, afectată de iarna extremă

Nu doar temperaturile reprezintă o problemă pentru o jumătate din SUA ci fenomenele extreme. Vântul de peste 100 de km/h viscolește zăpada care a căzut în ultimele zile, transformând viscolul într-o adevărată furtună înghețată.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, aproape 2.500 de curse aeriene au fost deja anulate, iar 26 de guvernatori din estul SUA se pregătesc să declanșeze starea de alertă, după o ședință cu oficialii de la Washington.

Joe Biden: ”Este o problemă serioasă”

”Ne confruntăm cu o alertă de vreme severă, care trebuie luată în serios. Începe din Oklahoma, ajunge în Wyoming, și de acolo în Maine. Și are consecințe reale. Așa că sfătuiesc pe toată lumea să ia în serios avertismentele locale. (…)

ADVERTISEMENT

Nu e precum zilele acelea cu ninsoare liniștită, de pe vremea când eram copii. Este o situație cât se poate de serioasă”, a declarat Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii.

Cel mai frig din 1989 încoace

Autoritățile din SUA au început deja să ia primele măsuri pentru protejarea populației.

La Buffalo, școlile de stat vor fi închise începând de vineri, în condițiile în care guvernatorul statului New York a anunțat că vântul puternic ar putea afecta rețeaua electrică și ar putea pune arborii la pământ.

ADVERTISEMENT

În Alabama, temperaturile din luna decembrie au fost cele mai scăzute din ultimele trei decenii. Autoritățile spun că nu a mai fost atât de frig din 1989 și că iau în calcul restricții majore de circulație, din cauza precipitațiilor și a înghețului.

Americanii vor cheltui mai mult cu 35% pentru încălzire

Specialiștii spun că americanii vor simți această iarnă și din punct de vedere financiar. Din cauza temperaturilor scăzute, costurile cu încălzirea vor fi, anul acesta, cu 35% mai ridicate decât cele de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui raport realizat în luna noiembrie, suma medie cheltuită de o familie din SUA până la această dată era de 1.208 dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: