Fotbal international

Calcă Santiago Solari pe urmele lui Zinedine Zidane la Real Madrid? Cinci momente cheie din cariera argentinianului

30.10.2018 | 11:38
Calca Santiago Solari pe urmele lui Zinedine Zidane la Real Madrid Cinci momente cheie din cariera argentinianului

Noul tehnician al echipei Real Madrid, Santiago Solari, îi poate călca pe urme lui Zinedine Zidane, cel care i-a preluat ”galactici” la începutul anului 2016 tot din postura de interimar. După ce a pregătit timp de doi ani echipa secundă a campioanei Europei, argentinianul a fost numit în funcție luni seară, după demiterea lui Julen Lopetegui.

Cariera lui Santiago Solari este legată în principal de Real Madrid, dar în trecut a declarat că este un fan înfocat al conaționalului său Lionel Messi, care joacă la rivala FC Barcelona. În continuare vă prezentăm cinci momente cheie din cariera argentinianului care trebuie să-i scoată pe ”galactici” din momentul greu prin care trec.

Real Madrid speră ca Santiago Solari să calce pe urmele lui Zinedine Zidane

1. Solari a jucat în aceeași echipă cu Zidane. Cei doi au fost colegi la Real Madrid timp de patru sezoane și de multe ori au fost protagoniștii unor faze extraordinare în banda stângă a ”galacticilor”. Argentinianul a participat la construcția fazei din care francezul a înscris celebrul gol din voleu în finala Champions League cu Bayer Leverkusen. De remarcat că ambii jucători l-au admirat pe celebrul mijlocaș Enzo Francescoli. Solari a câștigat șapte trofee cu Real Madrid: Champion League, Cupa Intercontinentală, Supercupa Europei, de două ori titlul în La Liga și de două ori Supercupa Spaniei.

Santiago Solari pe banca tehnică a echipei Real Madrid Castilla
Santiago Solari pe banca tehnică a echipei Real Madrid Castilla

2. Solari a evoluat la rivala Atletico Madrid. Născut la Rosario, Solari a devenit cunoscut la River Plate, alături de care a câștigat Copa Libertadores în 1996. Trei ani mai târziu a ajuns în Spania, la Madrid, dar la Atletico. După un sezon mizerabil la Atletico, care a retrogradat în liga secundă, Real a plătit în 2000 clauza de reziliere a argentinianului. Acesta a fost ultimul transfer între cele două cluburi până la cel al lui Theo Hernandez în 2017.

Solari, cel mai sexy fotbalist din Champions League

3. Solari vine dintr-o familie de fotbaliști. Tatăl lui Santiago, Eduardo Solari, a jucat în Argentina, iar frații săi David și Esteban au avut și ei o carieră în fotbal, la fel ca și vărul său Augusto. În ceea ce-l privește pe unchiul său, Jorge Solari, poreclit ”Indianul”, acesta a strălucit ca antrenor în Mexic, Arabia Saudită, dar și la Tenerife.

4. Solari a primit un premiu inedit. În sezonul 2001-2002, Real Madrid câștiga pentru a noua oară Champions League, iar Solari era desemnat cel mai sexy jucător al competiției de abonații unui post de televiziune spaniol. ”Le mulțumesc oamenilor care au votat pentru mine. Sigur, e aranjat. Vom vedea dacă am să urmez o carieră cinematografică atunci când mă voi retrage. Nu mă uit niciodată în oglindă, principalul lucru este că îmi place prietena mea”, spunea atunci fotbalistul argentinian.

5. Solari și-a făcut ”mâna” la Real Madrid Castilla. La fel ca și Zidane, argentinianul a ales să rămână în fotbal după terminarea carierei de fotbalist. La început a fost editorialist la El Pais și a preluat o grupă de copii la Real Madrid. În vara anului 2016 a fost promovat la formația secundă a clubului, la șase luni după ce Zidane preluase echipa mare.