News

Campanie de curăţenie şi igienizare a vehiculelor STB! Ce anunț a făcut societatea de transport în comun

07.07.2019 | 19:14
Campanie de curatenie si igienizare a vehiculelor STB Ce anunt a facut societatea de transport in comun
ADVERTISEMENT

Ne pregătim pentru o campanie de curăţenie şi igienizare a vehiculelor STB! Cel puțin acesta a fost anunțul făcut de Societatea de Transport Bucureşti care reluat în acest weekend un demers început încă din luna decembrie a anului trecut.  “STB SA a reluat în acest weekend (6-7 iulie a.c.), la două luni după deschiderea unei noi etape, campania de curăţenie şi igienizare a vehiculelor începută în luna decembrie a anului trecut.

Campanie de curăţenie şi igienizare a vehiculelor STB!

Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu va fi aplicat programul de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffitti-urilor. Treptat, toate vehiculele din parcul circulant al STB SA vor fi curăţate şi igienizate, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menţinerea unui aspect decent.

ADVERTISEMENT

Totodată, este aplicat un program special, etapizat, prin care adăposturilor din staţiile de tramvai li se redă aspectul civilizat“, se arată în comunicatul STB. Mai mult de atât, STB a readus aminte că în 2018 a dotat autobazele cu staţii de spălare noi ceea ce trebuie să aducă un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar şi un aspect decent al staţiilor de tramvai.

Campanie de curăţenie şi igienizare a vehiculelor STB! Autobuze
Mașinile și tramvaiele vor fi igienizate. Sursa foto – facebook

Ce anunț a făcut societatea de transport în comun

“De cele mai multe ori, imaginea neplacută a vehiculelor este creată de către unii călători, prin mâzgălirea cu graffitti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule. Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea Bucureşti – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor sunt stabilite amenzi de 500 lei”, se mai specifică în comunicat societății de transport în comun.

ADVERTISEMENT

În acest an, STB aniversează 110 de la înființare. Cu această ocazie, Primăria Capitalei a făcut un apel către locuitorii Bucureștiului să nu se mai ferească și să urce cât mai des în mijloacele de transport în comun.