News

STB introduce o nouă linie de autobuz în Pipera. Ce se întâmplă cu tramvaiele care traversează zona

06.07.2019 | 16:13
STB introduce o noua linie de autobuz in Pipera Ce se intampla cu tramvaiele care traverseaza zona

Societatea de Transport București (STB) introduce o nouă linie de autobuz în Pipera, linia 343. De asemenea, reprezentanții societății vor suplimenta numărul tramvaielor care circulă pe liniile 16 și 36. Anunțul a fost făcut de STB într-un comunicat de presă. Autobuzul 343 va fi pus în circulație de luni, 8 iulie 2019.

O nouă linie de autobuz în Pipera: se suplimentează și tramvaiele de pe liniile 16 și 36

Autobuzul 343 este prevăzut pentru ruta Institutul Oncologic – Platforma Pipera. În urma acestei schimbări pe care STB susține că o face pentru fluidizarea traficului, autobuzele vor urma următorul traseu: șoseaua Fundeni – Șoseaua Colentina – Strada Doamna Ghica – Bulevardul Dimitrie Pompeiu.

Sensul invers al acestei rute este următorul: Bulevardul Dimitrie Pompeiu – Strada Gara Herăstrău – șoseaua Pipera – șoseaua București Nord – Strada Petrican – Strada Doamna Ghica – șoseaua Fundeni. Această modificare prin introducerea liniei 343  a fost făcută la solicitarea expresă a Primăriei București pentru a crește capacitatea de transport.

Tramvaiul 36, unul dintre tramvaiele care circulă în cea mai aglomerată zonă din Capitală. Sursa foto: libertatea.ro

Metrorex promite metrou către aeroport: „Avem documentația gata”

Tot din 8 iulie se vor suplimenta tramvaiele de pe liniile 16 și 36. STB se laudă că timpul de așteptare va scădea pentru cele două tramvaie. Pentru cel de pe linia 16 timpul va ajunge la opt minute, iar pentru cel de pe linia 36 la 10 minute. Cu promisiuni vine și Metrorex, care a declarat că se va extinde magistrala 2 cu câteva stații și că, în viitor, vom avea metrou către aeroport.

„Avem documentaţia gata, lucrează colegii de la departamentele de specialitate, luni avem o nouă întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei şi sperăm să închidem, în aşa fel încât acordul de împrumut să fie amendat în sensul de a fi folosit pe tronsonul al doilea în proporţie de 85% şi 15% pe primul tronson. Deci estimăm că în luna iulie vom lansa licitaţia şi pentru al doilea tronson”, a spus recent Dumitru Șodolescu, fostul șef al companiei Metrorex, scrie libertatea.ro.

 

 

Tags: