News

Cancelarul Austriei, ieșire nervoasă la TV când a fost întrebat de Schengen: ”Nu e nimic de râs”

Cancelarul Austriei Karl Nehammer și-a ieșit din fire în direct la TV, când a fost întrebat despre spațiul Schengen și despre refuzul țării sale.
12.01.2023 | 22:22
Cancelarul Austriei iesire nervoasa la TV cand a fost intrebat de Schengen Nu e nimic de ras
Cancelarul Austriei, nervos la TV. Foto: Captură TV
ADVERTISEMENT

”Nu e nimic de râs”, a răbufnit cancelarul, în timp ce moderatorul ORF Martin Thur îi punea o serie de întrebări incomode pe acest subiect.

Cancelarul Austriei, reacție nervoasă în direct la TV

Nehammer era prezent în studioul televiziunii ORF, invitat al lui Martin Thur, cel care îi lua un interviu despre politicile guvernului, în special despre cele referitoare la spațiul Schengen și migrația ilegală.

ADVERTISEMENT

În interviul de aproape 24 de minute, lucrurile s-au încins la moment dat, atunci când moderatorul a întrebat despre motivul pentru care Austria s-a opus aderării la Schengen a României și Bulgariei.

Potrivit Kurier, cancelarul a fost deranjat de faptul că interlocutorul său nu îi împărtășea viziunea.

ADVERTISEMENT

”Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze. Și voi fi în Bulgaria în curând, însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie la granița turco-bulgară este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria.

Și acum vine punctul dvs. pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor din această zonă”, explica Nehammer.

ADVERTISEMENT

Moderatorul nu a părut impresionat de explicațiile cancelarului și a subliniat că majoritatea migranților vin din Serbia, nu din România. Cu toate acestea, Nehammer a ignorat întrebarea și și-a continuat discursul.

”Exemplul indian este unul foarte bun. Vă spun imediat, mișcarea de migrație a indienilor, acesta este o rută specială de trafic care funcționează”, a completat cancelarul.

ADVERTISEMENT

Moderatorul emisiunii a pus din nou întrebarea referitoare la traseul din România al migranților, moment în care a fost mustrat de cancelar: ”Nu e nimic de râs”.

ADVERTISEMENT
Tags: