News

Cancelarul Germaniei, preocupat de economia țării, din cauza războiului: „Unele ţări îşi exprimă îngrijorarea cu privire la securitatea alimentară”

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, este îngrijorat de economia țării sale, din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor economice care au fost impuse Rusiei.
15.03.2022 | 21:51
Cancelarul Germaniei preocupat de economia tarii din cauza razboiului Unele tari isi exprima ingrijorarea cu privire la securitatea alimentara
ADVERTISEMENT

Cancelarul german este îngrijorat de ceea ce ar putea să se întâmple cu economia țării sale din cauza sancțiunilor care au fost impuse Rusiei.

Cancelarul Germaniei este îngrijorat: „Aduce provocări în ceea ce priveşte consecinţele economice ale sancţiunilor”

Astfel, Olaf Scholz s a transmis că toate sancțiunile împotriva Rusiei, dar și felul în care este afectată Ucraina de război sunt niște amenințări pentru economia germană, informații transmise în cadrul unei conferinţe de presă comună cu regele iordanian Abdullah al II-lea.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să înţelegem foarte bine că acest război din Ucraina aduce şi provocări pentru noi în ceea ce priveşte consecinţele economice ale sancţiunilor”, a spus Scholz.

El a mai precizat și faptul că războiul din Ucraina are consecințe economice inclusiv pentru Germania și aduce multiple „provocări”, în timp ce unele țări chiar sunt îngrijorate din cauza faptului că ar putea rămâne fără hrană din cauza faptului că nu există la fel de multe livrări ca înainte din Rusia și Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Unele ţări îşi exprimă îngrijorarea cu privire la securitatea alimentară din cauza deficitului livrărilor din Rusia şi Ucraina”, a insistat cancelarul.

Olaf Scholz a cerut încetarea războiului

Olaf Scholz a insistat asupra faptului că este nevoie ca economia țării să treacă cu bine peste această perioadă grea a războiului, dar a și condamnat acțiunea militară a Rusiei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ne asigurăm că economia noastră trece cu bine de aceste vremuri dificile”, a adăugat el.

El a cerut, alături de regele Abdullah al II-lea din Iordania ”să oprească imediat toate operaţiunile de luptă şi să-şi retragă trupele de invazie”.

ADVERTISEMENT

De altfel, și institutului de cercetare economică europeană ZEW a transmis că Germania este profund afectată de război, atât din perspectiva sancțiunilor care i-au fost impuse Rusiei.

„Războiul din Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei afectează semnificativ perspectivele economice ale Germaniei”, a transmis institutul, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT