News

Cum a fost astupat craterul din Slănic Prahova. Video

Finalizarea lucrărilor la craterul care a înghițit o un stâlp din Slănic și a creat o gaură imensă în șosea. Un video arată cum s-au efectuat lucrările
03.05.2024 | 19:27
Cum a fost astupat craterul din Slanic Prahova Video
Autoritățile au astipat craterul care s-a format în Slănic Prahova. Ce metode au folosit constructorii. Sursa foto: Colaj Foto / Captură video / Facebook / Institutia Prefectului Judetul Prahova /YouTube / Observatorul Prahovean
ADVERTISEMENT

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a comunicat vineri că operațiunile de completare a surpării de pe strada 23 August din Slănic au fost finalizate, iar în orele viitoare se vor efectua operațiuni de compactare a materialului umplut, conform informațiilor Agerpres.

Cum s-a astupat craterul din Slănic Prahova

De asemenea, prefectul informează că orice scufundare a acestei lucrări este normală și dacă rezidenții vor observa astfel de fenomene în zona respectivă, sunt rugați să înțeleagă că nu este motiv de alarmă, ci este un aspect obișnuit în astfel de operațiuni.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce privește situația persoanelor evacuate, măsura rămâne în vigoare. Totuși, persoanele respective pot intra însoțite de personalul de pază pentru a-și verifica bunurile.

De asemenea, se mențin restricțiile de circulație, atât pietonale, cât și auto, pe tronsonul respectiv, precum și perimetrul de siguranță”, a transmis pe Facebook Institutia Prefectului Judetul Prahova.

ADVERTISEMENT

În următoarea perioadă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetul Local pentru Situații de Urgență vor implementa recomandările specialiștilor privind măsurile adoptate, conform declarațiilor oficiale.

Ce a mai transmis prefectul

Înainte de acest anunț, prefectul a fost întrebat de jurnaliști dacă vineri va fi umplută groapa în totalitate, iar acesta a spus că nu vrea să facă promisiuni, deoarece depinde de constructorul lucrării.

ADVERTISEMENT

„Noi sperăm să da, dar mă abţin să dau un astfel de prognostic întrucât constructorul este cel care va face lucrarea. (…) Astăzi (vineri – n.r.) suntem în situaţia în care se lucrează, iar orizontul de timp de arată o mobilizare foarte, foarte bună. Cred că primele semne de stabilizare ar trebui să le avem în cursul zile de astăzi.

Întreaga soluţie este una provizorie, este o soluţie de stabilizare şi umplere a craterului, iar, în paralel, se vor continua investigaţiile şi măsurătorilor care ne vor arăta maniera în care următoarea lucrare, care va avea un proiect tehnic şi o execuţie tehnică de durată, va evolua”, a spus prefectul Emil Drăgănescu, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

O stradă din Slănic, Prahova, s-a surpat săptămâna trecută pe o suprafață care are peste 60 de metri pătrați, iar adâncimea craterului a fost de aproximativ doi metri, ceea ce a determinat evacuarea locuitorilor din zonă. Peste 40 de persoane au scoase din locuințe și nu au avut permisiunea să se întoarcă încă acasă.

ADVERTISEMENT