News

Când începe Start-Up Nation 2022. Programul oferă finanțări nerambursabile pentru antreprenori

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a anunțat când va avea loc Start-Up Nation 2022, programul care oferă finanțări nerambursabile antreprenorilor.
06.04.2022 | 22:39
Cand incepe StartUp Nation 2022 Programul ofera finantari nerambursabile pentru antreprenori
Când va începe programul pentru antreprenori, Start-Up Nation 2022. Sursa foto: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului
ADVERTISEMENT

Mulți antreprenori sunt curioși să afle când va avea loc cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation. Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a făcut anunțul, miercuri, 6 aprilie.

Când începe cea de-a treia ediție a Start-Up Nation

MAT a anunțat că Start-Up Nation 2022 va începe cel mai devreme la sfârşitul lunii aprilie, iar în cazul unei întârzieri, nu va fi mai mare de prima jumătate a lui Mai.

ADVERTISEMENT

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, a dat vestea după ce, în zilele de 4 și 5 aprilie, a avut o serie de întâlniri de lucru, pentru terminarea procedurilor de lansare.

”Mulțumim pentru implicarea reprezentanților mediului asociativ din domeniul consultanței, a membrilor Consiliului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM (CCDIMM), parteneri ai ministerului în stabilirea cadrului de desfășurare al măsurilor de sprijin dedicate antreprenoriatului autohton, aplicanților și societăților interesate care au răspuns solicitărilor noastre de a trimite propuneri.

ADVERTISEMENT

Datorită parteneriatului public-privat solid, cea de-a treia ediție a Start-Up Nation va fi lansată cel mai devreme la sfârșitul acestei luni și cel târziu în prima jumătate a lunii mai, într-o formulă care să corespundă nevoilor reale ale antreprenorilor.

Ulterior, în cel mai scurt timp posibil, vor fi disponibile și programul de microindustrializare și cel destinat comerțului și serviciilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

ADVERTISEMENT

Ce este, mai exact, Start-Up Nation

Prin acest program se stimulează finanțarea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, în baza Ordonanței de Urgență nr. 10/2017. Obiectivul principal este acela a îmbunătățirii situației lor economice, crearea unor noi locuri de muncă, chiar și pentru persoanele defavorizate.

De altfel, sunt vizate noi locuri de muncă și pentru șomeri și absolvenții de facultate. Start-Up Nation este valabil pentru întreg teritoriul, în toate regiunile țării.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, s-au desfășurat două ediții: România Start-up Nation 2017 și România Start-up Nation 2018.

”Start UP Nation ediţia a III–a, Finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 lei pe proiect, pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă” , este una dintre promisiunile MAT.

ADVERTISEMENT