Fotbal intern

Când îşi află România adversarii de la JO Tokyo 2021! Şase echipe se luptă pentru ultimele două locuri

23.03.2021 | 14:38
Cand isi afla Romania adversarii de la JO Tokyo 2021 Sase echipe se lupta pentru ultimele doua locuri
ADVERTISEMENT

România va participa la turneul olimpic de fotbal de la JO Tokyo 2021, după ce a ajuns până în semifinale la EURO U21 2019. FANATIK îţi prezintă echipele calificate, dar şi cum arată lupta pentru ultimele două locuri disponibile.

Pe 21 aprilie, la Zurich, va avea loc tragerea la sorţi în urma căreia România îşi va afla adversarii de la JO Tokyo 2021. Conform regulamentului, tricolorii nu se vor putea duela în faza grupelor cu Germania, Spania sau Franţa, ţări care fac parte din aceeaşi confederaţie.

ADVERTISEMENT

Posibilii adversari ai României la JO Tokyo 2021. Ultimele locuri se decid pe 28 martie

Pe lista posibililor adversari pentru România la JO Tokyo 2021 se regăsesc Japonia, Noua Zeelandă, Egipt, Coasta de Fildeş, Africa de Sud, Australia, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Argentina şi Brazilia. Din cele 16 locuri disponibile, doar două nu au fost ocupate încă.

În această perioadă, în Mexic, are loc turneul preolimpic al Americii de Nord, iar echipele care vor ajunge în finală îşi vor asigura un loc la turneul olimpic. Competiţia se desfăşoară în perioada 18-30 martie şi deja s-au disputat două etape din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Din Grupa A, aşa cum era de aşteptat, Mexic şi SUA s-au calificat deja în semifinale, cele două fiind marile favorite ale turneului preolimpic. În Grupa B, Honduras şi Canada ocupă primele locuri, urmând să se întâlnească în ultima rundă. O remiză le-ar duce în semifinale, din moment ce sunt la egalitate de puncte, câte 4, şi au deja un avans de 3 puncte faţă de El Salvador şi Haiti.

Pe 28 martie se vor disputa semifinalele, iar câştigătoarele celor două meciuri vor obţine calificarea la JO de la Tokyo. Ambele meciuri sunt programate să se joace pe stadionul “Jalisco” din Guadalajara.

ADVERTISEMENT

Echipele calificate la JO de la Tokyo

  • Europa: România, Germania, Spania, Franţa
  • Oceania: Noua Zeelandă
  • Africa: Egipt, Coasta de Fildeş, Africa de Sud
  • Asia: Japonia (ţară gazdă), Arabia Saudită, Coreea de Sud, Australia
  • America de Sud: Argentina, Brazilia
  • America de Nord: 2 echipe (pe 28 martie vom afla echipele calificate)

Ce fotbalişti pot participa la turneul olimpic de la Tokyo

Conform regulamentelor FIFA, la turneul olimpic de la Tokyo pot participa doar fotbaliştii născuţi pe sau după 1 ianuarie 1997. Fiecare echipă poate avea în lot cel mult trei jucători care să depăşească limita de vârstă. Pe lista oficială pot fi trecuţi 18 fotbalişti, dintre care 2 trebuie să fie portari.

ADVERTISEMENT

Când se dispută meciurile de la JO Tokyo 2021

Primele meciuri, cele din etapa 1 a fazei grupelor, se vor disputa pe 22 iulie. Etapa a 2-a este programată pe 25 iulie, în timp ce ultima rundă se va disputa pe 28 iulie.

  • 22 iulie – etapa 1 faza grupelor
  • 25 iulie – etapa a 2-a din faza grupelor
  • 28 iulie – etapa a 3-a din faza grupelor
  • 31 iulie – sferturile de finală
  • 3 august – semifinalele
  • 6 august – finala mică pentru medaliile de bronz
  • 7 august – finala mare

România nu face parte din urna capilor de serie

La tragerea la sorţi de pe 21 aprilie, România nu va avea o poziţie prea bună. Diferenţierea selecţionatelor va fi făcută în funcţie de rezultatele obţinute la ultimele cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice. Ultima oară când tricolorii au mers la turneul olimpic s-a întâmplat în 1964, la ediţia de la Tokyo, când am obţinut locul 5.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,00 este cota pentru ”sub 2,5 goluri marcate” la meciul România U21-Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT