Sport

Galatasaray nu l-a uitat pe Olimpiu Moruțan! Ce a postat campioana Turciei după accidentarea gravă a internaționalului român

Galatasaray a postat un mesaj de încurajare pentru Olimpiu Moruțan. Internaționalul român s-a accidentat grav în Ankaragucu - Beșiktaș, în semifinalele Cupei Turciei.
24.04.2024 | 21:28
Galatasaray nu la uitat pe Olimpiu Morutan Ce a postat campioana Turciei dupa accidentarea grava a internationalului roman
Galatasaray i-a transmis un mesaj de încurajare lui Olimpiu Moruțan după accidentarea gravă suferită de fotbalistul român. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, fostul jucător al lui Galatasaray, s-a accidentat grav în Ankaragucu – Beșiktaș, scor 0-0, în prima manșă a „dublei” din semifinalele Cupei Turciei. Internaționalul român și-a rupt tendonul lui Ahile și va sta pe bară aproximativ o jumătate de an.

Galatasaray nu l-a uitat pe Olimpiu Moruțan! Ce a postat campioana Turciei după accidentarea gravă a internaționalului român

Olimpiu Moruțan a primit numeroase mesaje de încurajare după accidentare. Galatasaray, fostul club al lui Moruțan, a postat un mesaj de susținere pe rețelele de socializare pentru jucătorul care evoluează în extrema dreaptă.

ADVERTISEMENT

Campioana Turciei își dorește ca Olimpiu Moruțan să revină cât mai repede pe terenul de fotbal. „Ne dorim ca jucătorul lui Ankaragucu Olimpiu Moruțan, care a suferit o tristă accidentare în prima manșă a semifinalei Cupei Turciei împotriva lui Beșiktaș, să-și revină cât mai repede.

Sperăm să se recupereze și să revină cât mai repede pe teren”, au scris turcii pe X (fostul Twitter). Moruțan a semnat cu Galatasaray în august 2021. După un sezon, atacantul român a fost împrumutat la Pisa. Revenit, gruparea „Cim-Bom” l-a cedat pe Moruțan la Ankaragucu.

ADVERTISEMENT

 Olimpiu Moruțan nu va fi prezent la EURO 2024

În minutul 83 al meciului Ankaragucu – Beșiktaș, încheiat la egalitate, scor 0-0, Olimpiu Moruțan a sărit pentru a lovi mingea cu capul după un aut. Fostul jucător de la FCSB a aterizat greșit și s-a prăbușit pe gazon.

Medicii au intervenit de urgență pentru a-i oferi îngrijiri medicale fotbalistului român, însă verdictul a fost unul crunt. Scos cu targa de pe teren, Olimpiu Moruțan și-a rupt tendonul lui Ahile și urmează să fie operat în cursul zilei de joi, 25 aprilie.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan ar urma să fie indisponibil cel puțin 6 luni. Astfel, internaționalul român nu va fi prezent la EURO 2024 care va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie. În preliminariile turneului final din Germania, Moruțan a fost om de bază în naționala României.

„La examinarea jucătorului nostru Olimpiu Moruțan, care s-a accidentat și a părăsit terenul în meciul cu Beşiktaş JK, a fost detectată o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul drept. Fotbalistul nostru va fi operat cât mai curând posibil”, a fost reacția celor de la Ankaragucu.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău, Dennis Man, Marius Marin sau Edi Iordănescu i-au transmis mesaje de încurajare lui Olimpiu Moruțan după accidentarea gravă suferită. Cotat la 4 milioane de euro, Moruțan are contract cu Ankaragucu până în iunie 2026.

ADVERTISEMENT