Fotbal international

Când se joacă Universitatea Craiova – Sparta Praga, în play-off-ul Europa League!

05.08.2019 | 15:44
Cand se joaca Universitatea Craiova  Sparta Praga in playofful Europa League

Universitatea Craiova va juca în play-off-ul Europa League cu învingătoarea dublei Slavia Praga – Trabzonsport, dacă va trece în turul trei de AEK Atena. Oltenii ar juca prima manșă pe “Ion Oblemenco”, pe 22 august, iar returul este programat o săptămână mai târziu.

Când se joacă Universitatea Craiova – Slavia Praga, în play-off-ul Europa League

Universitatatea Craiova și-a aflat luni posibila adversară din play-off-ul Europa League. Oltenii vor înfrunta învingătoarea dublei Sparta Praga – Trabzonspor, dacă se impune în turul trei preliminar, unde joacă cu AEK Atena. La Sparta Praga evoluează și un fotbalist român, Florin Niță, fostul portar de la FCSB.

La prima vedere, Universitatea Craiova pleacă cu a doua șansă în play-off. Valoarea loturilor posibililor adversari ai Craiovei este incoparabilă cu cea a oltenilor. Conform Transfermarkt, fotbaliștii de la Sparta Praga au o valoare cumulată de peste 40 de milioane de euro, în timp ce Trabzonspor valorează 64 de milioane. În comparație, cota de piață cumulată a oltenilor este de aproape 24 de milioane.

Tragerea la sorți a play-off-ului Europa League
Tragerea la sorți a play-off-ului Europa League

Cel mai valoros jucător al Spartei Praga este un vârf de doar 17 ani. Adam Hlozek este evaluat la 3.5 milioane de euro. La Trabzonspor, însă, jucătorul cu cea mare mare cotă de piață este mijlocașul lateral de 20 de ani, Abdulkadir Omur.

La fel ca Universitatea Craiova, și Sparta Praga a început noul sezon de campionat. Cehii au disputat deja 4 etape, în care au adunat 7 puncte. După același număr de etape jucate, formația lui Corneliu Papură a reușit să obțină 9 puncte, după 3 victorii consecutive în startul sezonului. Trabzonspor încă nu a evoluat într-un meci oficial în acest sezon. Prima Ligă din Turcia începe pe 18 august,cu 4 zile înainte de prima manșă a play-off-ului din Europa League.

Dacă îi elimină pe grecii de la AEK Atena,Universitatea Craiova ar accede pentru prima dată în ultima fază dinainte de faza grupelor. În precedentele două sezoane, oltenii au fost eliminați în turul secund de AC Milan și RB Leipzig.