Fotbal intern

Cu cine joacă U Craiova în play-off-ul Europa League! Duel cu învingătoarea dintre Sparta Praga și Trabzonspor dacă trece de AEK

05.08.2019 | 14:50
Cu cine joaca U Craiova in playofful Europa League Duel cu invingatoarea dintre Sparta Praga si Trabzonspor daca trece de AEK

Luni, de la ora 14:30, U Craiova va afla cu cine poate juca în play-off-ul Europa League. Formaţia din Bănie s-a calificat în turul 3 preliminar, după ce a trecut de Honved Budapesta la loviturile de departajare, şi o va întâlni pe AEK Atena. Până când se vor duela cu grecii, jucătorii lui Corneliu Papură îşi vor afla adversarul din play-off.


UPDATE, 5 august, ora 14.50. Dacă va trece de AEK Atena, atunci Universitatea Craiova se va duela în play-off-ul Europa League cu învingătoarea dintre Sparta Praga și Trabzonspor.


UPDATE, 3 august, ora 1.27. UEFA a dat publicității grupele valorice pentru play-off-ul Europa League. Astfel, dacă trece de AEK Atena, Craiova ar putea da în ultimul meci înainte de grupe peste câștigătoarele următoarelor partide:

Sparta Praga (Cehia) – Trabzonspor (Turcia)

Feyernoord (Olanda)-Dinamo Tblisi (Georgia)

AEK Larnaca (Cipru) – Gent (Belgia)

Lucerna (Elveția)- Espanyol (Spania)


Cu cine joacă U Craiova în play-off-ul Europa League. Şanse minime pentru un adversar uşor

FANATIK îţi prezintă cu cine ar putea juca U Craiova în play-off-ul Europa League. Dacă va trece de AEK Atena, dublă care se va juca pe 8 şi 15 august în turul 3 preliminar, formaţia antrenată de Corneliu Papură ar putea să dea peste nişte “balauri”. Duminică, cu 24 de ore înainte de tragerea la sorţi de la Nyon, UEFA va împărţi cluburile pe grupe, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţiile din trecut. Vor exista două grupe cu câte patru echipe din urna capilor de serie şi patru formaţii din urna a doua, în timp ce o a treia grupă va conţine câte cinci echipe din fiecare urnă.

U Craiova nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Europa League, oltenii având un coeficient european modest – 3,190. În aceste condiţii, Ştiinţa ar putea să întâlnească echipe puternice precum PSV, Feyenoord, Eintracht Frankfurt, Espanyol sau Wolverhampton. Oltenii nu o pot întâlni pe FCSB, cealaltă reprezentantă a României în Europa League, dar nici pe Mlada Boleslav, în cazul în care cehii elimină vicecampioana din Casa Pariurilor Liga 1. În regulamentul UEFA este stipulat că două echipe din aceeaşi ţară nu pot fi adversare în tururile preliminare sau în faza grupelor.

Cu cine joacă U Craiova în play-off-ul Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)
Cu cine joacă U Craiova în play-off-ul Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)

Când se dispută meciurile din play-off-ul Europa League

Meciurile din play-off-ul Europa League se dispută pe 22 şi 29 august. În cazul în care va trece de AEK Atena, U Craiova va ajunge în premieră în turul premergător calificării în grupele competiţiei europene. În sezonul trecut, oltenii au fost eliminaţi de RB Leipzig în turul 3 preliminar.

Pentru performanţa obţinută de U Craiova în actualul sezon din Europa League, UEFA o va premia cu 780.000 de euro. Calificarea în play-off ar mai aduce cel puţin încă 300.000 de euro, banii oferiţi echipelor care ratează calificarea în grupe, unde premiul este de 2.920.000 de euro.

Listă completă a posibililor adversari pentru U Craiova

  • Haugesund (Norvegia) / PSV (Olanda)
  • Sparta Praga (Cehia) / Trabzonspor (Turcia)
  • Royal Antwerp (Belgia) / Viktoria Plzen (Cehia)
  • Brondby (Danemarca) / Braga (Portugalia)
  • AEK Larnaca (Cipru) / Gent (Belgia)
  • Legia Varşovia (Polonia) / Atromitos (Grecia)
  • Vaduz (Liechtenstein) / Eintracht Frankfurt (Germania)
  • Feyenoord (Olanda) / Dinamo Tbilisi (Georgia)
  • Luzern (Elveţia) / Espanyol (Spania)
  • Malmo (Suedia) / Zrinjski (Bosnia)
  • Partizan (Serbia) / Malatyaspor (Turcia)
  • Pyunik Erevan (Armenia) / Wolverhampton Wanderers (Anglia)