Life

Când se plantează, de fapt, castraveții. Grădinarii cunosc un secret pentru o recoltă bogată

Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună.
17.04.2024 | 00:15
Cand se planteaza de fapt castravetii Gradinarii cunosc un secret pentru o recolta bogata
Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Când se plantează, de fapt, castraveții. Grădinarii cunosc un secret pentru o recoltă bogată. Toată lumea știe că aceste legume delicioase sunt nelipsite vara, fiind perfecte în diverse salate răcoritoare și preparate culinare.

Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună

Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună. De acum înainte nu vei mai da greș și te vei bucura de o recoltă impresionantă și savuroasă.

ADVERTISEMENT

Aceste legume preferă temperaturile mai calde, de aceea este indicat să se aștepte până când trece pericolul de îngheț și temperaturile încep să crească. Se recomandă să se aștepte până când apar zilele mai călduroase.

În general, e bine să se planteze atunci când temperaturile sunt stabile și se încadrează între 15 și 18 grade Celsius. De asemenea, temperatura solului este foarte importantă înainte de a se planta în grădină. Pământul trebuie să aibă cel puțin 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine ar fi să se planteze castraveții primăvara timpurie sau mijlocie, în funcție de climatul local. Așadar, cea mai bună perioadă este la finalul lunii aprilie sau începutul lui mai, pentru a avea rezultatele dorite.

În plus, solul trebuie să fie bogat în nutrienți, bine drenat și cu o expunere însorită. Caută un loc în grădină care primește suficientă lumină de la soare pe tot parcursul zilei. În felul acesta castraveții se vor dezvolta armonios.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ai deja răsaduri în ghivecele din casă, este indicat să le scoți afară pentru a se adapta din timp înainte de a le planta în grădină. Se face acest lucru cu 1-2 săptămâni înainte de a le așeza în câmp liber.

Când și cât se udă castraveții pentru a da roade

Castraveții nu au nevoie de o îngrijire aparte, însă le trebuie un sol în permanență umed. Răsadurile au nevoie de o umiditate de 75-80%, ceea ce înseamnă că udarea plantelor trebuie să se facă la cel puțin 2-3 zile, dar nu în exces.

ADVERTISEMENT

În perioadele aride se udă zilnic, dimineața înainte de răsăritul soarelui sau seara după asfințit. Pentru a avea o germinare uniformă și rapidă este recomandat să păstrezi temperaturile constante, în jur de 21-27 de grade Celsius. Acest lucru se poate controla în cazul serelor.

Semințele sunt sensibile la temperaturi reci și riscă să nu se dezvolte. Ele pot începe germinarea în câteva zile dacă condițiile de mediu sunt favorabile. Se ține cont de factori precum temperatura solului, umiditatea și calitatea semințelor.

ADVERTISEMENT