Life

Când se plantează, de fapt, castraveții. Grădinarii cunosc un secret pentru o recoltă bogată

Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună.
17.04.2024 | 00:15
Cand se planteaza de fapt castravetii Gradinarii cunosc un secret pentru o recolta bogata
Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Când se plantează, de fapt, castraveții. Grădinarii cunosc un secret pentru o recoltă bogată. Toată lumea știe că aceste legume delicioase sunt nelipsite vara, fiind perfecte în diverse salate răcoritoare și preparate culinare.

Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună

Când se pun în grădină, în realitate, castraveții. Specialiștii au un pont pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție bună. De acum înainte nu vei mai da greș și te vei bucura de o recoltă impresionantă și savuroasă.

ADVERTISEMENT

Aceste legume preferă temperaturile mai calde, de aceea este indicat să se aștepte până când trece pericolul de îngheț și temperaturile încep să crească. Se recomandă să se aștepte până când apar zilele mai călduroase.

În general, e bine să se planteze atunci când temperaturile sunt stabile și se încadrează între 15 și 18 grade Celsius. De asemenea, temperatura solului este foarte importantă înainte de a se planta în grădină. Pământul trebuie să aibă cel puțin 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine ar fi să se planteze castraveții primăvara timpurie sau mijlocie, în funcție de climatul local. Așadar, cea mai bună perioadă este la finalul lunii aprilie sau începutul lui mai, pentru a avea rezultatele dorite.

În plus, solul trebuie să fie bogat în nutrienți, bine drenat și cu o expunere însorită. Caută un loc în grădină care primește suficientă lumină de la soare pe tot parcursul zilei. În felul acesta castraveții se vor dezvolta armonios.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ai deja răsaduri în ghivecele din casă, este indicat să le scoți afară pentru a se adapta din timp înainte de a le planta în grădină. Se face acest lucru cu 1-2 săptămâni înainte de a le așeza în câmp liber.

Când și cât se udă castraveții pentru a da roade

Castraveții nu au nevoie de o îngrijire aparte, însă le trebuie un sol în permanență umed. Răsadurile au nevoie de o umiditate de 75-80%, ceea ce înseamnă că udarea plantelor trebuie să se facă la cel puțin 2-3 zile, dar nu în exces.

ADVERTISEMENT

În perioadele aride se udă zilnic, dimineața înainte de răsăritul soarelui sau seara după asfințit. Pentru a avea o germinare uniformă și rapidă este recomandat să păstrezi temperaturile constante, în jur de 21-27 de grade Celsius. Acest lucru se poate controla în cazul serelor.

Semințele sunt sensibile la temperaturi reci și riscă să nu se dezvolte. Ele pot începe germinarea în câteva zile dacă condițiile de mediu sunt favorabile. Se ține cont de factori precum temperatura solului, umiditatea și calitatea semințelor.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților