Life

Situația care le dă bătăi de cap șoferilor. Cea mai mare greșeală pe care mulți o fac în trafic

Există o situație care le dă mari bătăi de cap șoferilor în trafic. Iar mulți ajung să comită o mare greșeală când se grăbesc.
29.04.2024 | 20:30
Situatia care le da batai de cap soferilor Cea mai mare greseala pe care multi o fac in trafic
Situația care le dă bătăi de cap șoferilor. Sursă foto: captură DC News, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O situație banală le dă mari bătăi de cap șoferilor. Mulți ajung să fie induși în eroare în trafic și pot comite o mare greșeală. Despre ce este vorba și care este cea mai bună alegere, de fapt?

Situația care le dă bătăi de cap șoferilor

Este vorba despre situația în care există o șosea cu trei benzi. Cine are prioritate, de fapt în această situație și cine poate schimba banda primul? O mulțime de șoferi fac anumite greșeli fără ca măcar să își dea seama.

ADVERTISEMENT

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre situația care le dă bătăi de cap șoferilor. Poate mulți nu își amintesc ce scrie în Codul Rutier în momentul în care se află într-o astfel de postură și ajung să facă o mare greșeală.

Conform acestuia, legea este clară. Astfel, prioritate are mașina care vine de pe banda 3 pe banda 2. Pe de altă parte, e nevoie ca orice șofer să se asigure bine înainte să facă o astfel de manevră. Iar acest lucru se aplică și la trecerea de pe banda 1 pe banda 2.

ADVERTISEMENT

Titi Aur a vorbit despre o situație prin care a trecut și el și a fost într-o oarecare măsură vinovat. Acesta a trecut de pe banda 1 pe banda 2, iar o altă persoană trecea de pe banda 3 pe banda 2. Deși cel din spatele său i-a făcut loc, cealaltă persoană era grăbită.

Cea mai mare greșeală pe care mulți o fac în trafic

Astfel, cei doi s-au atins în trafic. Iar Titi Aur recunoaște că, potrivit legii, femeia, care era grăbită, avea dreptate. De cealaltă parte, el a fost cel care a greșit și nu s-a asigurat. Iar asta i se poate întâmpla oricărei persoană.

ADVERTISEMENT

Astfel, situația care le dă mari bătăi de cap șoferilor a fost clarificată. Indiferent de situație, atenția în trafic este cea mai importantă. Doar așa pot fi evitate astfel de situații neplăcute.

„Conform legii, prioritate are cel care vine de pe banda 3 pe banda 2. Este, într-adevăr situația cea mai delicată. Te uiți în spate, te asiguri. Dacă vrei să treci de pe banda 1 pe banda 2, te uiți în oglindă.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să treci de pe banda 3 pe banda 2 te uiți pe banda 2, dar mai rar te uiți și pe cealaltă bandă. E delicată treaba, dar conform legii, cel de pe banda superioară are prioritate în fața celui de pe banda inferioară.

Legea asta spune. Dacă intri de pe banda 2 pe banda 1 nu ai prioritate. Dar când vin două mașini de pe alte două benzi pe aceeași bandă, cineva trebuie să aibă dreptate. Chiar dacă în 99% din cazuri e amiabil, nu se întâmplă nimic, când se întâmplă ceva, legea a stabilit cine are dreptate”, a spus Titi Aur, conform DC News.

ADVERTISEMENT