Life

Cele 5 alimente pe care nu e bine să le mănânci zilnic. Unul dintre ele e adorat de români

Există mai multe alimente pe care nu e bine să le mănânci zilnic. Unul dintre ele se întâmplă să fie chiar adorat de români.
29.04.2024 | 21:12
Cele 5 alimente pe care nu e bine sa le mananci zilnic Unul dintre ele e adorat de romani
Cele 5 alimente pe care nu e bine să le mănânci zilnic. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aceste 5 alimente pe care nu e bine să le mănânci zilnic sunt delicioase. Chiar și așa, specialiștii spun că în timp ne fac mai mult rău decât bine. Unul dintre ele se întâmplă să fie chiar preferatul românilor.

Cele 5 alimente pe care nu e bine să le mănânci zilnic

Există o mulțime de alimente din comerț din care putem alege. Unele sunt cu adevărat delicioase, însă nu chiar atât de sănătoase. Tocmai din acest motiv, este bine să ne gândim de două ori înainte de a le consuma.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că secretul longevității constă într-o dietă variată. Aceasta trebuie să fie bogată în legume, pește, dar săracă în alte alimente. Mai exact, cei care vor să trăiască mai mult ar fi bine să evite pizza, cartofii, pâinea, proteinele, dar și pastele, arată Parade.

„Dieta ne furnizează majoritatea materiilor prime de care avem nevoie pentru a ne menține viața, pentru a ne crește și dezvolta corpul, a vindeca rănile și a ne oferi energia necesară pentru a ne îndeplini scopul pe acest pământ.

ADVERTISEMENT

Mâncarea este informație. Dacă îi dăm corpului informații proaste, ne putem aștepta la rezultate slabe, așa că trebuie să mâncăm inteligent pentru longevitate”, spune dr. Trent Orfanos, șeful departamentului cardiologie integrativă și funcțională la Case Integrative Health.

Produsele de panificație pot fi un adevărat pericol

Totodată, acesta a vorbit și despre cele cinci alimente pe care nu e bine să le mănânci zilnic. Primul pe listă este chiar unul adorat de români adică pâinea, dar și produsele de patiserie. Românii adoră să consume cornuri, ori covrigi, chiar de la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă că această alegere nu este una tocmai sănătoasă. Explicația e una foarte simplă. Marea majoritate a produselor de panificație din comerț conțin uleiuri parțial hidrogenate. Iar în 2015, FDA le-a considerat nesigure.

„Acestea sunt grăsimi care au fost modificate chimic pentru a le face tari și stabile la temperatura camerei. Când sunt consumate, aceste grăsimi cresc colesterolul rău și scad colesterolul bun. Ele creează inflamație”, spune dr. Orfanos.

ADVERTISEMENT

Ce alte alimente nu e bine să mănânci zilnic? Pastele albe. Despre ele, specialiștii spun că sunt carbohidrați extrem de rafinați. Iar lista continuă că băuturile carbogazoase. Multe persoane adoră sucurile și fac deja un obicei din asta.

Adevărul este că acestea sunt bogate în zahăr. Iar zahărul inflamează, spune specialistul, mai departe inflamația ducând la majorarea anumitor boli cronice, precum diabetul.

Nici înghețata nu trebuie consumată zilnic și nici atât de des. Și ea are zahăr de asemenea. Ultimul pe listă este de asemenea un produs adorat de români și care este și destul de ieftin și se găsește ușor.

Hot dog-ul nu trebuie consumat zilnic și nici atât de des. Acesta conține un mezel. Iar mezelul este practic un produs procesat, care vine cu riscuri pentru organismul nostru. „Carnea procesată, cum ar fi hot-dog-ul, cârnații și unele mezeluri, ar trebui evitate pe cât posibil”, spune dr. Orfanos.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
JOI Exclusiv: Horațiu Mălăele, formă fizică de inviat. Cum a fost surprins celebrul...
JOI Exclusiv: Horațiu Mălăele, formă fizică de inviat. Cum a fost surprins celebrul actor
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze