News

Când se va încheia epidemia de COVID-19 în Marea Britanie, SUA și Italia. Anunțul cercetătorilor  

25.05.2020 | 09:43
Cand se va incheia epidemia de COVID19 in Marea Britanie SUA si Italia Anuntul cercetatorilor
Când se va încheia epidemia de COVID-19 în Marea Britanie, SUA și Italia. Anunțul cercetătorilor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Când se va încheia epidemia de COVID-19 în Marea Britanie, SUA și Italia, adică în trei dintre cele mai afectate state la nivel global de această nouă boală? La această întrebare au oferit răspunsul cercetătorii din Singapore.

Când se va încheia epidemia de COVID-19 în Marea Britanie, SUA și Italia. Anunțul cercetătorilor

Oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică din Singapore au încercat să analizeze situația pandemiei de COVID-19 la nivel global și să ofere un răspuns la întrebarea ”Când se va încheia epidemia?”.

ADVERTISEMENT

Pentru SUA, Marea Britanie și Italia, trei state care au raportat împreună peste 170.000 de decese, datele de final ale epidemiei diferă, însă toate ar avea loc în toamna lui 2020.

Conform asiaticilor, citați de Dailymail, americanii se vor mai confrunta luni bune cu această boală. Astfel, statisticienii din Singapore anticipează mijlocul lunii noiembrie (11) ca fiind ziua victoriei poporului american cu această boală.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește Italia, multe săptămâni principalul focar de coronavirus al planetei, aceasta se va mai confrunta cu epidemia până undeva la 24 octombrie, cred cei din Singapore.

Iar britanicii, cei care încă au sute de morți pe zi, vor mai lupta cu virusul până spre finalul lunii septembrie, undeva în data de 30 a primei luni de toamnă.

ADVERTISEMENT

Pe ce se bazează analizele celor din Singapore

Modelul analizelor cercetătorilor din Singapore prezice traiectoria răspândirii noului coronavirus în timp, urmărind numărul real de noi cazuri confirmate pe zi într-o țară dată. Graficele asiaticilor au urmărit apariția de noi cazuri pentru fiecare țară începând din data de 12 mai.

Cu toate acestea, cercetătorii au observat că predicțiile sunt susceptibile de a fi incerte din cauza complexității virusului, precum și a altor factori, inclusiv restricțiile și protocoalele de testare în vigoare într-o țară.

ADVERTISEMENT

”Multe schimbări pot apărea pe parcurs, dat fiind faptul că populațiile sunt active, iar măsurile de izolare socială diferă de la stat la stat. Acestea sunt doar estimări și pot fi modificate în funcție de mai mulți factori”, se arată în raportul Universității din Singapore.

ADVERTISEMENT