Sport

Când și unde se joacă Oțelul Galați – Corvinul Hunedoara, finala Cupei României Betano. Cine o transmite la tv

Oțelul Galați - Corvinul Hunedoara este finala Cupei României Betano. Tot ce trebuie să știi despre meciul care poate scrie istorie în fotbalul românesc.
18.04.2024 | 22:30
Cand si unde se joaca Otelul Galati  Corvinul Hunedoara finala Cupei Romaniei Betano Cine o transmite la tv
Oțelul - Corvinul, finala Cupei României Betano. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara au reușit să se califice în marea finală a Cupei României Betano după ce au eliminat în semifinale pe Universitatea Cluj (2-1), respectiv FC Voluntari (3-1).

Oțelul Galați – Corvinul Hunedoara, finala istorică a Cupei României Betano

Corvinul Hunedoara, marea surpriză a Cupei României Betano, și-a aflat adversara din finala pentru trofeu care se va disputa pe 15 mai la Sibiu pe stadionul lui Hermanstadt cu o capacitate de 12.363 de locuri.

ADVERTISEMENT

Partida va fi transmisă în direct de către două televiziuni: Digi Sport și Prima Sport. Marea câștigătoare va pune mâna pe un cec în valoare de 354.000 de euro, trofeul Cupei României și își va asigura un loc primul tur preliminar al UEFA Europa League.

Așadar miza este una uriașă. Corvinul Hunedoara ar putea câștiga în premieră acest trofeu și să reprezinte România în cupele europene deși evoluează în Liga 2 și nu are drept de promovare.

ADVERTISEMENT

Oțelul Galați – Corvinul Hunedoara, una dintre cele mai surprinzătoare finale. Niciuna nu a câștigat Cupa României

Niciuna dintre cele două echipe nu era cotată cu o șansă reală să câștige marele trofeu, mai ales Corvinul Hunedoara, o echipă care se află pe locul trei în Liga 2, dar nici Oțelul Galați, nou-promovată. Niciuna dintre echipe nu a reușit să câștige vreodată Cupa României.

Și echipa învinsă se va alege însă cu ceva. Finalista va primi un premiu de consolare de la Federația Română de Fotbal în valoare de 114.000 de euro. Pentru hunedoreni ar fi o sumă uriașă, ținând cont că salariile la Corvinul sunt extrem de mici și sunt titulari care câștigă doar 1.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Pentru Corvinul Hunedoara o eventuală câștigare a trofeului ar consemna cea mai mare performanță din istoria clubului. Clubul de tradiție a mai reușit o clasare pe locul trei în prima ligă și o participare în cupele europene și a mai jucat alte două semifinale de Cupa României, ultima în 1983.

Câștigătoarea Cupei României Betano va avea însă cu siguranță o misiune aproape imposibilă pentru a se califica în grupele Europa League. Din cauza coeficientului, echipa care va ridica trofeul va trebui să treacă de nu mai puțin de patru tururi preliminare.

ADVERTISEMENT
  • 15 mai e data la care se va disputa finala Cupei României Betano dintre Oțelul Galați – Corvinul Hunedoara
ADVERTISEMENT