Sport

Câți bani iau câștigătoarea Cupei României și finalista. Cu premiul îl poți plăti pe Florinel Coman pentru un sezon!

Marți, miercuri și joi vor avea loc meciurile din ”sferturile” Cupei României, o competiție care oferă tot mai mulți bani. Câștigătoarea și finalista chiar capătă sume importante
01.04.2024 | 16:34
Cati bani iau castigatoarea Cupei Romaniei si finalista Cu premiul il poti plati pe Florinel Coman pentru un sezon
Câți bani iau câștigătoarea Cupei României și finalista. Cu premiul îl poți plăti pe Florinel Coman pentru un sezon!
ADVERTISEMENT

Cluburile mari din România au tot desconsiderat Cupa României în sezoanele recente, însă competiția devine una tot mai importantă. E de luat în seamă datorită premiilor pe care le oferă, în bani și în obținerea unui parcurs european cum nu poți dobândi în campionat. În următoarele trei zile vor avea loc partidele din sferturile de finală.

Programul meciurilor care conduc către finala Cupei României Betano și către bani mulți:

  • Marți: Corvinul – CFR Cluj, ora 19:30
  • Miercuri: FCU Craiova – Voluntari, ora 18:00, U Cluj – Hermannstadt, ora 21:00
  • Joi: Universitatea Craiova – Oțelul, ora 19:30
ADVERTISEMENT

Care sunt mizele concrete? Câștigătoarea Cupei României va intra în preliminariile Europa League. E pentru prima oară când doar din Cupă se poate ajunge direct în Europa League. Campionatul nu oferă un astfel de bilet. Campioana merge în primul tur preliminar al Champions League și mai există două locuri de Conference.

A doua clasată are garantat accesul în Conference League, a treia din clasament trebuie să joace un baraj împotriva celei mai bune formații din playout deținătoare a licenței UEFA. Lucrurile ar putea să fie simple în playout, unde e posibil ca doar două formații să primească licențe UEFA: U Cluj și FCU Craiova.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea Cupei României și finalista adună aproape o jumătate de milion de euro!

În afara mizei importante pe care o constituie participarea în Europa League, Cupa României Betano mai conține și premii importante în bani. Câștigătoarea va încasa 354.000 de euro, finalista se va alege cu 114.000 de euro. Bugetul total pe care l-a alocat Federația pentru premiere în ediția aceasta: 1.442.000 de euro.

Învingătoarea din finală va căpăta o sumă care contează, în contextul economic din fotbalul românesc. Doar cu bonusul acela un club ar putea să suporte timp de un an salariul lui Florinel Coman. Vedeta de la FCSB primește 30.000 de euro în fiecare lună, cel mai mare salariu din campionat.

ADVERTISEMENT

Federația se laudă că a crescut cu 50 la sută premiile din Cupa României Betano de când a modificat formatul. Noul sistem de desfășurare a competiției, cu grupe înaintea fazelor eliminatorii finale, a fost criticat atunci când a fost adoptat, mai ales pentru că jocurile din grupe nu sunt tur-retur și fiindcă nu toate echipele dintr-o grupă au ocazii să se întâlnească.

Bani și de la FRF pentru Cupa României Betano, și de la UEFA pentru Europa League

În afara banilor pe care îi oferă FRF există mirajul calificării în grupele Europa League, o performanță care ar îmbogăți-o pe oricare formație din România. Doar participarea în grupele EL e plătită cu 3.630.000 de euro. O victorie valorează 630.000 de euro, egalul e achitat cu 210.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Favoritele certe sunt CFR Cluj și Universitatea Craiova. Alte echipe sunt mai preocupate să se salveze de la retrogradarea în liga a doua: FCU Craiova, Voluntari, Oțelul, Hermannstadt. Pentru ele, Cupa reprezintă un bonus, un moft, în condițiile în care au griji mari în SuperLiga.

CFR și U Craiova pot să-și salveze stagiunea câștigând Cupa României Betano. Clujul e pe locul al treilea, cu 28 de puncte, la egalitate cu Rapid. Fosta campioană e în pericol să rateze participarea în cupele europene, un obiectiv esențial pentru economie, nu doar din punct de vedere sportiv.

Universitatea Craiova e a doua, însă a mai pierdut din entuziasm din cauza victoriei pe care a obținut-o FCSB în deplasarea cu Farul, 1-0. Oltenii sunt la 7 puncte de roș-albaștri și au o misiune extrem de grea în următoarele 8 etape, ei ar trebui să-și învingă rivalii în cele două partide directe și să mai beneficieze de un pas greșit al echipei lui Gigi Becali.

  • 4 tururi trebuie să parcurgă câștigătoarea Cupei României până în grupele Europa League. Din cauza coeficientului slab, reprezentanta noastră va intra în competiție încă din prima fază preliminară
  • 4.890.000 de euro primește o echipă care se califică în grupele Conference League și câștigă doar două meciuri dintre cele șase, în rest le pierde pe toate
ADVERTISEMENT
1.78 este cota BETANO pentru o victorie a lui CFR Cluj cu Corvinul