Sport

Corvinul Hunedoara, Nottingham Forest de România: „Ar fi cea mai mare surpriză din istoria Cupei României”

Corvinul Hunedoara e în fața celei mai mari performanțe din istoria clubului. Echipa din Liga 2 nu poate promova, dar poate câștiga Cupa României și să se califice în Europa League
11.04.2024 | 09:00
Corvinul Hunedoara Nottingham Forest de Romania Ar fi cea mai mare surpriza din istoria Cupei Romaniei
Corvinul Hunedoara poate fi prima echipă de Liga 2 care câștigă Cupa României după 51 de ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara a zdrobit CFR Cluj în sferturile Cupei României Betano și va juca pentru un loc în marea finală cu FC Voluntari. Ilfovenii sunt mai degrabă preocupați de salvarea de la retrogradare și care nu are licența pentru cupele europene, așa cum FANATIK a dezvăluit.

Corvinul Hunedoara, fără drept de promovare în SuperLiga, dar poate juca în cupele europene: „E o frustrare”

Corvinul Hunedoara poate reprezenta România în cupele europene dacă va ajunge cel puțin în finala Cupei însă nu are drept de promovare în SuperLiga, deși majoritatea echipelor din prima ligă sunt finanțate de către primării.

ADVERTISEMENT

Anton Heleșteanu, fostul arbitru FIFA și actual director sportiv al Corvinului Hunedoara a vorbit despre această anomalie: E un aspect pe care ni l-am asumat și am știut de la începutul campionatului. Deocamdată suntem pe locul trei, deci nu suntem pe poziție de promovare. Suntem o echipă care am promovat în două baraje consecutive. 

Se poate spune că e o frustrare, dar nu cunosc sentimentele jucătorilor. Important e că am făcut demersuri pentru a ne modifica statutul și din sezonul viitor vom putea promova”, a mai spus pentru FANATIK oficialul ardelenilor, fost director sportiv al lui Dinamo sau FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara a promovat la baraj anul trecut în Liga 2, iar câteva luni mai târziu a ajuns să se bată la promovare și să fie calificată în semifinalele Cupei României: „Nu ne așteptam niciodată, dar știu însă cum s-a lucrat și cum s-a făcut selecția jucătorilor încă de anii trecuți. Avem numai jucători români și 11 sunt Underi. Avem o echipă tânără și un staff tehnic foarte dedicat. 

Era evident că nu putem promova, dar Cupa României a fost un obiectiv prioritar pentru noi pentru că reprezentăm o comunitate avidă de fotbal la Hunedoara, care a văzut și a trăit fotbal de maximă calitate în perioada lui Mircea Lucescu”.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara vrea Cupa României: „Istoria ne obligă să îi onorăm”

Anton Heleșteanu e de părere că echipa sa poate merge în finala Cupei României: „Noi considerăm că avem șanse egale cu Universitatea Cluj, Oțelul Galați și Voluntariul să câștigăm trofeul. Deci 25%. Vom face tot ce depinde de noi cu sprijinul publicului care ne poate duce în finală. Ar fi o performanță unică pentru fotbalul hunedorean”.

Corvinul Hunedoara nu este însă la prima prezență în această fază a competiției: „Prin calificarea în semifinale am egalat o performanță din 1983 și putem crește cota unor jucători care merită să joace deja în Liga 1. Motivație mai mare decât asta nu cred că există. Dorința noastră e imensă, iar jucătorii vor fi recompensați și financiar pe măsura acestei performanțe”.

ADVERTISEMENT

Oficialul hunedorenilor a dezvăluit cum au reușit „corviniștii” să se autodepășească: „Jucătorii poartă o emblemă istorică, iar ei au înțeles asta. Istoria națională a lui Iancu de Hunedoara și castelul de aici și ceea ce a făcut Mircea Lucescu la Corvinul cu prima Gașcă Nebună din fotbalul românesc, cu Andone, Rednic, Klein, Gabor, Mateuț și toți ceilalți. Istoria ne obligă să îi onorăm”.

Corvinul Hunedoara, Nottingham Forest de România? „Cred că ar fi o minune să câștigăm Cupa României”

Anton Heleșteanu vrea ca echipa sa să calce pe urmele unei formații celebre din Anglia care a reușit să câștige de două Ligi ale Campionilor, Supercupa Europei, 2 Cupe ale Angliei, Cupa Ligii Angliei de 4 ori și Supercupa Angliei: „Eu mi-aș dori Corvinul Hunedoara să devină un Nottingham Forest pentru fotbalul românesc. Aveau un manager extraordinar: Joe Kinnear, care tocmai a decedat”.

Echipa lui Florin Pîrvu e pe locul 12 în campionat și fără doar și poate nu va folosi prima echipa în meciul din Cupa României: „Cu siguranță nu cred că e un avantaj pentru noi. Voluntari am văzut-o la meciul cu Petrolul. Sunt conectați și au o formă sportivă foarte bună și nu cred că e un avantaj. Aș fi preferat un Voluntari prins într-o altă perioadă. Avem avantajul terenului propriu”.

Anton Heleșteanu aduce aminte de o surpriză uriașă din sezonul 1972-1973, cu Mitică Dragomir președinte: „Vrem să ne calificăm. Cred că ar fi o minune să câștigăm Cupa României. Îmi aduc aminte de Chimia Râmnicu Vâlcea, o echipă de Liga 2 care a reușit să câștige Cupa României într-o finală împotriva lui Constructorul Galați”.

Corvinul Hunedoara a pregătit deja strategia de transfeuri în cazul în care va evolua în cupele europene: „Ar fi cea mai mare surpriză”

Anton Heleșteanu e convins că echipa sa se află în fața unui moment fără precendent: „Ar fi cred cea mai mare surpriză care a existat în fotbalul românesc să câștigăm Cupa României. Un trofeu extrem de râvnit, chiar dacă unii încearcă să îl minimalizeze. Mai ales în formatul ăsta cu grupe și aspectul financiar la nivel de premii care nu e deloc de neglijat. 

În momentul de față în proporție de 60-70% știm exact ce jucători vom aduce, dar nu știm exact cineva va pleca de la noi. Avem oferte pentru mai mulți jucători. Și de la echipe de Liga 1. Din vară s-ar putea să plece mai mulți jucători. Vor veni și patru jucători nigerieni care vor ajunge în circa trei săptămâni”.

  • 41 de ani au trecut de când Corvinul Hunedoara s-a calificat ultima oară în semifinalele Cupei României Betano
  • 51 de ani au trecut de când ultima echipă din Liga 2 a reușit să câștige Cupa României Betano
ADVERTISEMENT
2,35 este cota oferită de BETANO pentru „1” la meciul Corvinul - FC Voluntari