Life

Când trebuie să adaugi, de fapt, cafeaua, după ce ai pus apa la fiert. Doar așa vei obține un gust rafinat

Care este momentul în care se pune cafeaua în apa de pe aragaz. Bariștii au câteva sfaturi utile pentru o licoare delicioasă.
17.07.2023 | 14:53
Cand trebuie sa adaugi de fapt cafeaua dupa ce ai pus apa la fiert Doar asa vei obtine un gust rafinat
Care este momentul în care se pune cafea în apa de pe aragaz. Bariștii au câteva sfaturi utile pentru o licoare delicioasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Când trebuie să adaugi, de fapt, cafeaua, după ce ai pus apa la fiert. Doar așa vei obține un gust rafinat. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt secretele pe care trebuie să le știi înainte de a face această băutură.

Care este momentul în care se pune cafeaua în apa de pe aragaz. Bariștii au câteva sfaturi utile pentru o licoare delicioasă

Știi care este momentul în care se pune cafea în apa de pe aragaz? Află că bariștii au câteva sfaturi utile pentru o licoare delicioasă. Aceștia au dezvăluit când trebuie să se adauge pentru o licoare delicioasă și savuroasă.

ADVERTISEMENT

Bariștii au câteva sfaturi utile în această privință și sunt de părere că trebuie să fim foarte atenți. Temperatura apei este foarte importantă și trebuie să depășească 90 de grade Celsius. Când se ajunge în acest punct se adaugă cafeaua.

Pentru 160 ml de apă se folosesc 100 de grame de cafea măcinată. Se amestecă bine până se omogenizează totul și se oprește focul de la aragaz. Băutura nu se servește imediat, ci se lasă acoperită timp de 3 minute.

ADVERTISEMENT

Mare atenție ca apa să nu stea în contact cu cafeaua prea mult pentru că se poate pierde gustul dorit. Abia după ce a trecut această perioadă scurtă licoara se poate savura în voie, simplă, cu zahăr sau cu lapte.

Ponturi pentru o cafea delicioasă

O cafea delicioasă are nevoie de câteva ingrediente, dar bariștii spun că trebuie să ținem cont și de câteva ponturi. Unul dintre acestea are legătură cu tipul de cafea care se folosește, pentru ibric fiind ideale boabele Arabica.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă cerință importantă stă în ibricul care trebuie să fie de dimensiuni mici, realizat din cupru. În felul acesta materialul își păstrează gustul și nici nu are nevoie de o preparare destul de lungă. Mânerul trebuie să fie unul lung.

Gustul și aroma cafelei se dezvăluie pe deplin dacă se folosește apă rece. Specialiștii ne îndeamnă să evităm apa de la robinet care are impurități multe și mirosuri. Cea mai bună este cea îmbuteliată, din comerț.

ADVERTISEMENT

Spuma formată deasupra nu se elimină sub nicio formă. În aceeași notă, cafeaua la ibric se toarnă cu tot cu zaț, care se va lăsa la fundul ceștii. Dacă zațul nu va pluti la suprafață înseamnă că măcinarea nu a fost suficient de fină.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită