Life

În cât timp trebuie să bei cafeaua cu lapte după preparare. Mulți români nu știu cum se consumă corect

În cât timp trebuie să bei cafeaua cu lapte după ce o prepari și care este motivul. Mulți români nu cunosc acest detaliu.
04.07.2023 | 11:30
In cat timp trebuie sa bei cafeaua cu lapte dupa preparare Multi romani nu stiu cum se consuma corect
În cât timp se bea, de fapt, cafeaua cu lapte după preparare. Sursa foto: Unsplash/Sarah Elizabeth
ADVERTISEMENT

Multe persoane preferă să bea cafeaua cu lapte, însă aceasta trebuie consumată la puțin timp după preparare. Dacă nu vrei să-și piardă aroma, nu trebuie să aștepți prea multe ore.

În cât timp trebuie băută cafeaua cu lapte după preparare. Cum se consumă corect, de fapt

Cafeaua este una dintre cele mai apreciate și consumate băuturi din lume. Este, de altfel a treia în topul băuturilor consumate la nivel global, după apă și ceai. Este foarte aromată și, în afară de faptul că este bogată în antioxidanți, oferă energie.

ADVERTISEMENT

Cu toate că este o băutură atât de consumată, puțini știu cum se bea corespunzător. Compușii aromatici din cafea se degradează destul de repede, în 30 de minute de când a fost preparată.

În plus, cafeaua are un gust diferit după prima oferă de la preparare. Acest lucru se întâmplă deoarece se oxidează chiar și după ce a fost preparată.

ADVERTISEMENT

Atunci când intră în contact cu apa, cafeaua își eliberează aromele, uleiurile și acizii. Aroma specială este dată de această reacție, însă se poate pierde după câteva ore de când cafeaua a fost preparată,

O cafea simplă, fără lapte, se poate bea în cel mult 4 ore de la preparare. Atunci când vine vorba de cafea cu lapte, aceasta trebuie consumată în cel mult 2 ore de când a fost preparată, pentru a nu se pierde aroma ei, notează foodstory.ro.

ADVERTISEMENT

Când trebuie să bei cafeaua dimineața

Multe persoane nu ar putea trăi fără cafea, care este o adevărată sursă de energie, motiv pentru care o consumă imediat după ce se trezesc. Este bine să consumăm această băutură dimineața, dar numai după ce mâncăm.

Există mulți români care fac greșeala de a bea cafeaua pe stomacul gol, obicei care nu este tocmai sănătos. Consecințele pe care le are acest obicei pot afecta serios organismul pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care cafeaua nu trebuie consumată înainte de micul dejun este faptul că aceasta îți poate crește nivelul de zahăr din sânge, conform cercetătorilor de la Centrul pentru Nutriție, Exercițiu și Metabolism de la Universitatea din Bath, Marea Britanie. De asemenea, medicii recomandă să eviți să consumi alimente pe bază de zahăr dimineața.

“Majoritatea alimentelor consumate la micul dejun sunt bogate în carbohidraţi, aşa că este posibil să aibă loc acelaşi efect. Recomand consumul iniţial de alimente care nu conţin zahăr sau carbohidraţi, apoi consumul de cafea.

În cazul în care îţi place să consumi carbohidraţi la micul dejun, nu consuma cafea cu cel puţin o oră înainte”, se arată într-un studiu publicat în British Journal of Nutrition.

ADVERTISEMENT
Tags: