News

Caniculă și furtuni puternice. Cum va fi vremea în următoarele zile. Anunțul ANM

Caniculă și furtuni puternice, în România, în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea
03.07.2023 | 09:37
Canicula si furtuni puternice Cum va fi vremea in urmatoarele zile Anuntul ANM
Caniculă și furtuni puternice. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caniculă și furtuni puternice în România. Dacă ultimele zile au fost caracterizate de o vreme la extreme, aflăm că situația nu se va schimba foarte mult nici în următoarea perioadă, potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie.

Caniculă și furtuni puternice în România

Astfel, luni și marți ploile vor apărea pe arii mai restrânse. Vorbim de zona de munte, centrul, estul, sud-estul României, dar și de zonele deluroase din Muntenia, Oltenia și Moldova. Însă, canicula va pune stăpânire pe România.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, în această săptămână ne vom confrunta cu temperaturi extrem de ridicate. Vorbim de valori termice caniculare în anumite regiuni ale țării. Aici, vor fi temperaturi de aproximativ 35-36 de grade Celsius, conform ANM.

„Temperaturile sunt în creștere. Marți, miercuri și joi vom avea parte de caniculă, în Lunca Dunării și Bărăgan, dar și în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, unde temperaturile maxime vor atinge valoarea de 35-36 de grade.”, a transmis meteorologul ANM, Mihai Huștiu, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Ulterior, începând de miercuri, ploile își vor face și ele apariția. Pe lângă precipitații abundente, vor apărea furtunile și grindina, nelipsite în ultimele zile. Meteorologul spune că instabilitatea se va menține până spre finalul săptămânii.

„Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi din nou accentuată, mai ales în jumătatea de vest a țării. Sunt așteptate furtuni violente, ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, instabilitate care se va menține accentuată până aproape de finalul săptămânii.”, a adăugat Mihai Huștiu.

ADVERTISEMENT

Luna iulie, cea mai călduroasă a anului

Vremea la extreme va caracteriza întreaga săptămână. Potrivit reprezentantului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), canicula va dispărea spre finalul perioadei. În weekend, valorile termice vor fi în scădere în sud-estul țării.

De altfel, meteorologii au avertizat că luna iulie va fi mai călduroasă decât cea precedentă. Potrivit prognozei pentru următoarele săptămâni, temperaturile ridicate se vor resimți, în special, în prima săptămână a lunii.

ADVERTISEMENT

”Luna iulie este cea mai călduroasă lună a anului. Temperatura aerului este mai mare decât în iunie, iar gradul de instabilitate mai redus în majoritatea zonelor ţării, deoarece asupra părţii de sud-est a Europei acționează, relativ frecvent, dorsala anticiclonului Azoric, talvegul zonei depresionare din sud-vestul Asiei și, uneori, dorsala anticiclonului NordAfrican. Ca o consecință directă a acestor modificări în distribuția circulației aerului deasupra țării noastre, valorile medii ale temperaturii lunii iulie înregistrează o creștere cu 1-3 ºC față de luna iunie”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT