Sport

“Crema” fotbalului se mută în Antalya. Nouă echipe din SuperLiga pleacă miercuri spre Turcia

Dacă CFR Cluj, campioana în exercițiu, a ales Spania, marea majoritate a formațiilor din prima ligă se pregătesc în Antalya, primele zboruri fiind programate azi.
04.01.2023 | 11:00
Crema fotbalului se muta in Antalya Noua echipe din SuperLiga pleaca miercuri spre Turcia
Zece dintre echipele din SuperLiga au ales să se pregătească în Antalya. Foto: UTA
ADVERTISEMENT

Cupa Mondială a dat peste cap programul competițional și-n SuperLiga. Care se reia în 20 ianuarie. Astfel că vacanța de iarnă a fost extrem de scurtă, iar cantonamentele stau să înceapă. Destinația principală rămâne Antalya.

Patru formaţii se pregătesc în România! Majoritatea pleacă în Antalya

Temperaturile sunt mult peste nivelul tradițional în startul lui 2023. Însă doar câteva echipe, mai exact Farul, CS Mioveni, FC Argeș și FCU Craiova, au ales să se pregătească în țară.

ADVERTISEMENT

Celelalte formații au preferat țări în care temperaturile sunt mai mari decât la noi. Decizia are la origine și faptul că au la dispoziție terenuri de antrenament de calitate bună. În plus, există adversare pentru meciurile amicale incluse în program după perioada de acumulări.

CFR Cluj a preferat Spania. Și pleacă astăzi, imediat după reunire, așa cum a făcut-o chiar anul trecut, la Oliva Nova. În program sunt și patru meciuri de verificare.

ADVERTISEMENT

10 formaţii iau drumul Turciei! Patru echipe au împărţit acelaşi avion

Cele mai multe formații au ales să meargă în Antalya. Și vorbim despre nu mai puțin de zece formații. În speță FCSB, Rapid, CSU Craiova, Petrolul, Hermannstadt, U Cluj, UTA Arad, Chindia, FC Voluntari sau FC Botoșani.

Patru dintre ele, Rapid, Petrolul, Chindia și Voluntari, pleacă astăzi, cu o cursă charter comună. O altă cursă comună este împărțită tot de patru grupări, Universitatea Cluj, FC Voluntari, Chindia Târgoviște și UTA.

ADVERTISEMENT

FCSB pleacă pe 8 ianuarie în Turcia

În fine, cu un alt avion se va deplasa, către aceeași destinație, și Universitatea Craiova. Zborul oltenilor, care au, de ieri, oficial, un nou antrenor, va avea loc de asemenea astăzi.

FCSB are programată reunirea lotului pe data de 5 ianuarie. Și va pleca, tot către Antalya, luni 8 ianuarie, urmând a reveni în țară pe 20, cu două zile înaintea primului meci de campionat.

ADVERTISEMENT

În fine, Sepsi OSK a ales tot Turcia. Însă a preferat Belek, localitate situată la 45 de kilometri est de Antalya, pe coasta de sud a Turciei la Marea Mediterană.

ADVERTISEMENT