Sport

Eugen Neagoe, prezentat oficial la Universitatea Craiova. ”Sper să repet, ca antrenor, eventul din 1991”

Universitatea Craiova l-a ales pe Eugen Neagoe ca înlocuitor pentru Mirel Rădoi, iar noul tehnician urmează să fie prezentat oficial la formația din Bănie.
03.01.2023 | 13:57
Eugen Neagoe prezentat oficial la Universitatea Craiova Sper sa repet ca antrenor eventul din 1991
Eugen Neagoe a fost prezentat oficial ca antrenor al Universității Craiova.
ADVERTISEMENT
03-01-2023
12:27

Eugen Neagoe: ”Sper să obțin cu Craiova rezultatele obținute ca jucător, să repet eventul din 1991”

În prima sa declarație ca antrenor al Universității Craiova, Eugen Neagoe i-a făcut pe fanii echipei să viseze frumos. Ambiția sa este aceea de a-l înlocui pe Sorin Cârțu în postura de ultim tehnician care i-a dus pe olteni la titlu. Și chiar să egaleze performanța obținută în 1991, ca jucător, eventul.

”Sunt unul dintre jucătorii care au reușit să aducem eventul împreună cu domnul președinte, care era la acea vreme manager. Sper din suflet ca și din postura de antrenor să obțin aceleași rezultate, să repetăm acele performanțe.

Îmi doresc foarte mult și pentru suporteri, pentru că fani așa cum a avut și are Universitatea Craiova, sincer, sunt foarte greu de găsit în multe alte țări, nu doar în România.

Iar suporterii Universității merită din plin ca această echipă să practice un joc frumos, spectaculos, și bineînțeles, ca odată cu jocul să apară și rezultatele”, a spus Eugen Neagoe.

Neagoe a decis să-și rezilieze contractul cu Universitatea Cluj și să accepte provocarea de a-i pregăti pe olteni.

Prezentarea lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a decis să plece la drum în 2023 cu Eugen Neagoe pe banca tehnică, iar noul antrenor va fi prezentat oficial marți, 3 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc de la ora 14:00 și care va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a clubului.

ADVERTISEMENT

”Geană” se va întâlni cu jucătorii miercuri, 4 ianuarie, când va avea loc reunirea lotului. În dimineața zilei de miercuri, Neagoe va susține primul antrenament la noua sa formație, iar după-amiază se va pleca într-un cantonament în Turcia cu o cursă charter.

La fel ca în ultimii ani, oltenii vor merge în Antalya și vor fi cazați la Kaya Palazzo Resort, iar întoarcerea este programată pentru duminică, 15 ianuarie. În stagiul de pregătire ”alb-albaștrii” vor disputa trei meciuri amicale.

ADVERTISEMENT

Prima partidă este programată pe 10 ianuarie, cu ocupanta locului secund în prima ligă maghiară, Kecskemeti. În ultima zi de cantonament, oltenii vor juca două partide de verificare, cu Slask Wroclaw din Polonia și Partizan Belgrad Serbia.

Orele și locurile de desfășurare ale meciurilor amicale urmează a fi stabilite ulterior. Primul meci oficial din 2023 se va juca sâmbătă, 21 ianuarie, atunci când Universitatea va juca în deplasare cu FC Botoșani, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Neagoe a fost dorit de Gigi Becali la FCSB

Una dintre variantele lui Mihai Rotaru a fost şi readucerea lui Laurenţiu Reghecampf, aşa cum FANATIK a scris în exclusivitate, însă românul este sub contract cu Neftci Baku şi fără a plăti clauza de reziliere ar fi fost imposibil să plece din Azerbaidjan.

Astfel, patronul Universităţii Craiova s-a reorientat spre Eugen Neagoe, cel pe care îl avea în vizor de mai mult timp. ”Geană” a fost dorit în 2021 şi de rivala din oraş, FC U Craiova. Atunci, Adrian Mititelu a negociat cu tehnicianul, dar nu au ajuns la niciun acord.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, antrenorul s-a aflat şi pe lista lui Gigi Becali pentru a deveni antrenor la FCSB, după ce Nicolae Dică a plecat. Patronul ”roș-albaștrilor” declara pentru FANATIK că Liviu Ciobotariu şi Eugen Neagoe sunt variantele de înlocuire, dar până la urmă nu s-a concretizat nimic.


  • 2,10 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul ”peste 2,5 goluri” la meciul FC Botoșani – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: