Fotbal international

Cardiff City poate scăpa de plata transferului lui Emiliano Sala. Federația engleză nu a înregistrat transferul!

21.02.2019 | 11:15
Cardiff City poate scapa de plata transferului lui Emiliano Sala Federatia engleza nu a inregistrat transferul

Bombă în cazul tragediei lui Emiliano Sala, în sensul în care Cardiff City poate scăpa de plata transferului fostului atacant argentinian de la Nantes. Avocații angajați de conducerea grupării galeze au făcut investigații care, dacă vor fi luate în considerare, pot duce la anularea obligației de a achita cele 20 de milioane euro părții franceze.

Și acest lucru pare a fi foarte posibil, ca urmare a faptului că s-a descoperit un amănunt esențial în acest caz: Federația engleză nu a înscris transferul în totalitate în actele sale, trimițând înapoi contractul dintre cluburi, ca urmare a faptului că anumite puncte din conținutul acestuia nu respectau în totalitate normele impuse de Federație în această direcție! Culmea este că greșelile constatate de federație aparțineau celor de la Cardiff, partea care interesa cel mai mult federația și de aceea contractul trebuia reviziut și, cel mai important lucru, resemnat inclusiv de Sala, lucru care nu s-a mai întâmplat, pentru că a murit în acel tragic accident aviatic. Iar în aceste condiții, fără noul contract și, mai ales, fără semnătura jucătorului, Federația nu l-a înscris pe Sala în actele sale oficiale!

Multe nereguli continuă să apară în privința contractului lui Emiliano Sala

Și dacă lucrurile stau așa, atunci contractul existent între Nantes și Cardiff City este lovit de nulitate, ceea ce înseamnă că echipa din Premier League ar trebui exonerată de la obligația de a plăti cele 20 de milioane euro, suma de transfer a fostului golgeter de la Nantes la Cardiff City. Se așteaptă, bineînțeles, un răspuns oficial din partea forului federal, pentru a confirma sau infirma aceste informații.

Emiliano Sala a semnat cu Cardiff un contract cu nereguli, neînregistrat de federația engleză
Emiliano Sala a semnat cu Cardiff un contract cu nereguli, neînregistrat de federația engleză

Pe măsură ce avocații investighează cazul ies la suprafață tot felul de lucruri care arată câtă murdărie se poate ascunde sub preșul unor astfel de tranzacții. S-a descoperit că Nantes și firma lui Willie McKay, reprezentată în acest caz prin fiul acestuia, Mark, se aflau în strânse legături și la îndemnul francezilor McKay a născocit acel interes, in fapt inexistent, al celor de la Everton și West Ham, pentru a-i urca la cifre astronomice suma de transfer lui Cardiff, care era singurul interesat cu adevărat de serviciile lui Emiliano Sala. Și, se pare că tot Nantes și familia McKay au pus la punct și zborul fatal, conducerea galezilor fiind scoasă complet din discuție. Ceea ce este și mai interesant și îl pune într-o poziție delicată pe McKay, care susține că totul e o porcărie și că s-a lucrat legal, este amănuntul conform căruia la doar două zile după ce Nantes și Cardiff au bătut palma, firma lui McKay, Mercato Sports, acționată în instanță pentru faliment, a plătit neașteptat suma necesară pentru a putea continua să funcționeze!

Nici familia lui Sala nu își poate primi ajutorul de 600.000 de euro

De altfel, înțelegând modul în care firma lui McKay, care are un alt fiu jucător la Cardiff, dar împrumutat acest sezon la Chesterfierld, echipă căzută în a cincea ligă, șefii clubului galez au anunțat că orice reprezentant al companiei lui McKay are de acum înainte interdicție de a pune măcar piciorul în sediul clubului, la baza de antrenament sau pe stadion, fiind declarați persona non grata.

Funeralii Emiliano Sala. Au avut loc la Progreso, localitatea sa natală, dar părinții ar putea să nu primească 600.000 de euro ajutor din partea autorităților engleze ca urmare a neregulilor din contract
Funeralii Emiliano Sala. Au avut loc la Progreso, localitatea sa natală, dar părinții ar putea să nu primească 600.000 de euro ajutor din partea autorităților engleze ca urmare a neregulilor din contract

Din această afacere lovită iese și familia fostului jucător, pentru că dacă se va dovedi că legal contractul nu a fost înregistrat la federația engleză, ceea ce înseamnă, automat, că Emiliano Sala nu era un jucător legitimat la Cardiff, atunci nici familia nu va putea primi compensația de 600.000 de euro care se acordă pentru cazuri excepționale cum a fost și cel de față!