News

Care a fost cauza exploziei de la Combinatul Azomureş. Ce a stabilit ancheta internă

Care a fost cauza exploziei de la Combinatul Azomureş, conform unei anchete interne.
16.08.2021 | 15:47
Care a fost cauza exploziei de la Combinatul Azomures Ce a stabilit ancheta interna
ADVERTISEMENT

Informațiile pe care le arată ancheta internă care a fost declanșată după explozia din iulie sunt că aceasta ar fi fost provocată de o eroare de design tehnic.

Ce a provocat explozia de la Combinatul Azomureş

Explozia de la Combinatul Azomureş a declanșat și o anchetă internă, iar compania a anunțat, luni, care sunt datele descoperite în urma raportului preliminar.

ADVERTISEMENT

Conform acestora, nu au existat deviații de la parametrii normali, iar toate instrucțiunile au fost respectate de angajați, așa că nu acolo trebuie căutată cauza acestei explozii.

Sunt mai multe ipoteze care sunt luate în calcul și acestea sunt analizate în continuare. Totuși, ipoteza principală în ceea ce privește cauza exploziei de la Combinatul Azomureş este o eroare de design tehnic.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă că va fi nevoie de o reconstrucție a materialelor folosite pentru conductele care vehiculează gaz de sinteză, a mai transmis compania.

„Datele analizate arată că nu au existat deviaţii de la parametri normali de lucru şi instrucţiunile de operare au fost respectate.

ADVERTISEMENT

La o primă evaluare a sistemului de conducte din zona afectată, până la finalizarea completă a investigaţiilor amănunţite în laborator, au fost identificate mai multe ipoteze şi factori favorizanţi care necesită în continuare alte investigaţii suplimentare.

Ipoteza principală ia în calcul o eroare de design tehnic, condiţiile de operare din zona afectată impunând probabil o reconstrucţie din punct de vedere a materialelor utilizate pentru conductele ce vehiculează gaz de sinteză”, a anunţat compania Azomureş într-un comunicat de presă dat publicității luni.

ADVERTISEMENT

Explozie și incendiu la Azomureș. Un om a fost rănit

Pe data de 7 iulie a acestei luni a avut loc o explozie urmată de un incendiu la Combinatul Azomureş.

Atunci, un om a fost rănit. Din fericire, starea lui de sănătate nu era una gravă, el având un picior fracturat.

Acest eveniment a avut loc după ce o instalație de amoniac a explodat. De asemenea, atunci a fost transmis și un mesaj Ro-Alert prin care oamenii au fost avertizați de pericol.

ISU Mureș transmitea atunci că viețile oamenilor nu sunt puse în pericol, iar Garda de Mediu anunța că nivelul de amoniac din aer nu a crescut în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT