Life

Care e motivul pentru care câinele nu trebuie să mănânce hrană de pisică. Explicația specialiștilor

De ce nu trebuie să îi dai niciodată câinelui tău mâncare de pisică. Sfaturile experților sunt foarte clare în această privință.
08.12.2023 | 15:32
Care e motivul pentru care cainele nu trebuie sa manance hrana de pisica Explicatia specialistilor
De ce nu trebuie să îi dai niciodată câinelui tău mâncare de pisică. Sfaturile experților sunt foarte clare în această privință. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Care e motivul pentru care câinele nu trebuie să mănânce hrană de pisică. Explicația specialiștilor are legătură cu nevoile nutriționale care sunt diferite de la un animal la altul. Ce probleme de sănătate pot avea animalele.

De ce nu trebuie să îi dai niciodată câinelui tău mâncare de pisică. Sfaturile experților sunt foarte clare în această privință

De ce nu trebuie să îi dai niciodată câinelui tău mâncare de pisică. Sfaturile experților sunt foarte clare în această privință. Stăpânii de animale de companie trebuie să știe că nu este recomandat să amestece hrana.

ADVERTISEMENT

Un câine care va consuma produse destinate felinelor va avea probleme serioase de sănătate. Acest lucru apare din cauza nevoilor nutriționale care sunt diferite. Potrivit pedmed.com, o pisică are nevoie de un aport crescut de proteine, vitamina A și taurină.

Aceste elemente nu sunt întotdeauna prezente în cantitățile potrivite în hrana pentru câini. În plus, mâncarea pentru pisici nu poate furniza toți nutrienții de care are nevoie un patruped pentru o sănătate optimă.

ADVERTISEMENT

Totodată, un câine care mănâncă constant hrană pentru pisici se va confrunta cu deficiențe nutriționale pe termen lung. De asemenea, un alt minus al acestui lucru este apariția de probleme digestive pentru că mâncarea pisicilor conține ingrediente mai greu de digerat pentru câini.

Asta înseamnă că animalele de companie se pot alege cu vărsături și diaree. Mai mult decât atât, pisicile au nevoie de produse cu taurină în dieta lor, în schimb câinii o produc în mod natural în propriul organism.

ADVERTISEMENT

De ce hrana câinilor și a pisicilor nu e aceeași

Hrana câinilor și a pisicilor nu va fi niciodată aceeași datorită diferențelor de compoziție. Excesul de taurină din mâncarea pentru feline nu le face deloc bine patrupedelor, ci dimpotrivă duc la dezechilibre în corpul lor.

Specialiștii mai susțin că mâncarea pentru pisici poate avea un conținut mai mare de grăsimi și calorii decât este recomandat în cazul câinilor. Acest lucru duce la creșterea în greutate și la supraponderabilitate.

ADVERTISEMENT

Printre produsele pe care nu câine nu trebuie să le consume niciodată se numără: ciocolata, alcoolul, ardeiul iute, pielea de pui, semințele sau cotoarele de măr, avocado, praful de copt, carnea gătită cu oase, dulciurile și cireșele.

ADVERTISEMENT