News

Care este locul din România descris de străini ca fiind unul fabulos. Locația atrage tot mai mulți turiști

Locul din România situat la peste 2.000 de metri altitudine considerat fabulos de străini. În ultimii ani, locația atrage tot mai mulți turiști.
29.07.2023 | 22:56
Care este locul din Romania descris de straini ca fiind unul fabulos Locatia atrage tot mai multi turisti
Locul din România situat la peste 2.000 de metri altitudine considerat fabulos de străini. Sursa foto: Wikipedia.org / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este locul din România vizitat de tot mai mulți străini. Se află situat la peste 2.000 de metri deasupra nivelului Mării și e descris de cei din afara granițelor ca fiind unul fabulos.

Locul din România situat la peste 2.000 de metri altitudine considerat fabulos de străini

În plină vară, cu temperaturi insuportabile în zonele joase, turiștii încep să caute tot mai mult locațiile răcoroase. Din fericire, țara noastră dispune din plin de astfel de ”Raiuri” naturale în care frumusețea locului se îmbină cu temperatura excelentă.

ADVERTISEMENT

Un astfel de loc este reprezentat de șoseaua Transalpina. Este recunoscută ca fiind cel mai înalt drum rutier din România dar și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei. Șoseaua atinge altitudinea maximă, de 2.145 metri, în Pasul Urdele.

Traversează Munții Parâng de la nord la sud, fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află. Drumul leagă localitatea Săliște din județul Sibiu de localitatea Novaci din Gorj. Pe tot parcursul său, Transalpina străbate 4 dintre județele țării, în ordinea: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, tot mai mulți turiști din străinătate ajung aici. Ei descoperă Transalpina ca fiind un loc fabulos. Șoseaua este visul oricărui pasionat de motoare.

Cu serpentinele ei spectaculoase, dar și periculoase, drumul reprezintă un test și o răsplată pentru cei care vor să trăiască senzații tari. Este locul în care cerul pare a intra în contact cu crestele montane. Străinii au șansa să facă aici și fotografii spectaculoase. Postate pe rețele de socializare, ele adună mii de like-uri.

ADVERTISEMENT

Turist din Bulgaria, uimit de Transalpina

Mehmet, un motociclist din Bulgaria, a aflat recent de Transalpina și a rămas plăcut impresionat. El a postat în online imagini cel mai înalt drum de la noi. Instantaneu, șoseaua a devenit traseul lui favorit şi escapada perfectă în weekend.

Frumos drum. Dificil, foarte dificil. Dar spectaculos”, spune turistul, pentru Observator News. Nici românii nu ocolesc acest loc. ”E a doua oară. Am venit săptămâna trecută cu bicicleta, săptămâna asta cu motocicleta. Încercăm să facem în fiecare an Transalpina, Transfăgărăşan, drum frumos, asfalt bun de data asta şi nu e aglomerat”, spune un conațional.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că drumul din vârful Carpaților se află pe locul patru în topul celor mai instagramabile destinații din România. Imaginile spectaculoase cu motocicletele în decorul sălbatic din vârful muntelui strâng aprecierile internauţilor.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată