Life

Care sunt cele mai bune 6 alimente pentru creier. Lista completă a unui nutriționist de la Harvard. Mulți români evită să le mănânce

Cele 6 produse ideale pentru un creier sănătos. Clasamentul realizat de un medic de la Harvard. Nu sunt consumate cât ar trebui.
28.11.2023 | 18:35
Care sunt cele mai bune 6 alimente pentru creier Lista completa a unui nutritionist de la Harvard Multi romani evita sa le manance
Cele 6 produse ideale pentru un creier sănătos. Clasamentul realizat de un medic de la Harvard. Nu sunt consumate cât ar trebui. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai bune 6 alimente pentru creier. Lista completă a unui nutriționist de la Harvard. Mulți români evită să le mănânce, în ciuda faptului că au proprietăți și beneficii importante pentru organismul uman.

Cele 6 produse ideale pentru un creier sănătos. Clasamentul realizat de un medic de la Harvard. Nu sunt consumate cât ar trebui

Cele 6 produse ideale pentru un creier sănătos. Clasamentul realizat de un medic de la Harvard. Nu sunt consumate atât de des cât ar trebui și ținând cont de recomandările pe care le au de ceva vreme cadrele medicale.

ADVERTISEMENT

Pentru funcționarea normală a minții specialiștii susțin că trebuie să mâncăm frecvent avocado pentru că are cantități mari de magneziu. Acest lucru este demonstrat de numeroase studii și cercetări, fructul fiind ideal pentru a ține la distanță depresia.

Al doilea produs care nu trebuie să lipsească din alimentația sănătoasă și echilibrată a oamenilor trebuie să fie neapărat ciocolata neagră, care reprezintă o sursă excelentă de fier. Mai mult, desertul ajută la alcătuirea învelișului care protejează neuronii și conferă o stare de bine.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației cnbc.com, în 2019 a fost realizat un sondaj, pe mai mult de 13.000 de adulți, care a scos la iveală faptul că persoanele care mănâncă în mod regulat ciocolată neagră reduc cu 70% riscul de depresie.

De asemenea, pentru sănătatea creierului oamenii mai trebuie să consume constant nuci care au grăsimi și uleiuri sănătoase. Totodată, vitaminele și minerale esențiale, cum ar fi seleniul din nucile braziliene, au efecte antiinflamatorii și antioxidante.

ADVERTISEMENT

Ce alimente trebuie mâncate des pentru un creier sănătos

Specialiștii de la Harvard mai transmit că verdețurile și legumele cu frunze verzi trebuie mâncate des pentru un creier sănătos. Acestea au în compoziția lor vitamina E, carotenoide și flavonoide, nutrienți care protejează împotriva demenței și a declinului cognitiv.

Mai mult, sunt o sursă importantă de acid folic și vitamina B9, care ajută la formarea globulelor roșii. De asemenea, creierul va funcționa la eficacitate maximă și atunci când organismul primește numeroase condimente.

ADVERTISEMENT

Acestea au proprietăți antioxidante care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi dăunători și prin urmare, previn stresul oxidativ care poate deteriora țesuturile. Unul dintre cele mai bune condimente este turmericul.

În aceeași notă, românii trebuie să știe că al șaselea aliment recomandat de experții de la Harvard este cel fermentat. Mai exact, este vorba de produsele obținute prin combinarea laptelui, legumelor sau a altor ingrediente crude cu microorganisme (drojdie și bacterii).

Printre acestea se numără iaurtul simplu cu culturi active, varza murată, kimchi și kombucha. Toate acestea sunt surse de bacterii vii care pot îmbunătăți funcția intestinală sănătoasă, pot reduce anxietatea, îmbunătățesc memoria și încetinesc declinul cognitiv.

ADVERTISEMENT