Life

Trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Medicul Leon Dănăilă spune că au beneficii uimitoare

Medicul Leon Dănăilă spune că există trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Cine ține cont de ele va avea o minte antrenată.
16.10.2023 | 13:52
Trei reguli de aur pentru un creier sanatos Medicul Leon Danaila spune ca au beneficii uimitoare
Trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, a prezentat cele trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Se pare că dacă avem aceste trei obiceiuri, reușim să avem o minte antrenată.

Medicul Leon Dănăilă, sfaturi pentru o minte antrenată

Care sunt cele trei reguli de aur pentru un creier sănătos? Leon Dănăilă a fost invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai. Chirurgul a explicat cum funcționează creierul, dar și cum putem să îl antrenăm.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialistului, creierul nostru poate să facă conexiuni în decursul vieții. Iar aceste conexiuni sunt făcute prin ”mărirea numărului de sinapsse către diferiți neuroni, accentuarea grosimii axonului, mielinizarea lui și crearea unor neuroni noi”.

Referitor la faptul că unele persoane spun că numărul neuronilor cu care ne naștem nu se va schimba, adevărul e că în timp, studiile au demonstrat că apar și alți neuroni. Pentru acest lucru însă, e nevoie de antrenament.

ADVERTISEMENT

Chirurgul Leon Dănăilă spune că există trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Iar prima dintre ele este chiar mișcarea, mai exact exercițiile fizice, alături de cunoaștere și de provocări.

O persoană carea vrea să aibă un creier sănătos, trebuie să fie mereu în contact cu noutățile. Acestea antrenează creierul, la fel cum o fac și exercițiile în cazul sportivilor, iar rezultatele le vom vedea.

ADVERTISEMENT

Trei reguli de aur pentru un creier sănătos

De asemena, regimul alimentar contează și el și este una dintre cele are reguli de aur pentru un refer sănătos. Potrivit specialistului, o dietă bogată în pește, sau în fructe de mare, este eficientă. O altă regulă importantă este cea legată de somn.

Este bine cunoscut faptul că, în funcție de vârstă, avem nevoie de anumite ore de somn. Chirurgul spune însă că pentru un creier odihnit, avem nevoie de cel puțin 7 ore pe noapte de somn.

ADVERTISEMENT

„Trebuie exerciții fizice, trebuie să fii în contact cu tot ce este nou, trebuie să ai o mulțime de provocări, trebuie să ai un regim alimentar foarte sănăstos. Regimul alimentar mediteraneean de obicei, cu pește, cu fructe de mare.

Trebuie să ai un somn foarte bun, să dormi cel puțin 7 ore pe noapte, creierul are nevoie de odihnă. Și trebuie să fii mereu în contact cu noutăți ca să antrenezi creierul ca și un sportiv care își antrenează mușchii.”, a spus medicul în emisiunea moderată de Denise Rifai.

ADVERTISEMENT
Tags: