News

Casa de vacanță a fostului ministru Miron Mitrea, distrusă de incendiu. Focul, pus intenționat

Probleme pentru fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, a cărui casă de vacanță din Deltă a fost distrusă de incendiu. Cine a pus focul.
06.09.2023 | 13:10
Casa de vacanta a fostului ministru Miron Mitrea distrusa de incendiu Focul pus intentionat
Probleme pentru fostul ministru Miron Mitrea: casa de vacanță a acestuia, distrusă de incendiu. Sursa foto: ziaruldetulcea.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Casa de vacanță a lui Miron Mitrea din Delta Dunării a fost cuprinsă, marți, de un incendiu puternic. Focul a distrus în mare parte imobilul pe o suprafață de 200 de metri pătrați.

Probleme pentru fostul ministru Miron Mitrea: casa de vacanță a acestuia, distrusă de incendiu

Marți, 5 septembrie, în jurul orei 16:30, pompierii militari din Tulcea au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa de vacanță din localitatea Crișan.

ADVERTISEMENT

Întrucât imobilul era acoperit cu stuf, flăcările s-au extins rapid și au îngreunat intervenția pompierilor. Nu mai puțin de 4 ore s-au luptat echipajele cu flăcările. Bilanțul final a fost unul crunt.

Nu mai puțin de 7 camere din clădire au fost complet distruse de foc. ”Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul clădirii. Casa fiind acoperită cu stuf, flăcările s-au extins cu repeziciune, îngreunând astfel intervenția pompierilor.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, au ars 7 camere din clădire, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Cristina Porfir.

Autoritățile au mai precizat, inițial, că o cauză probabilă de producere a focului a fost stabilită ca fiind ”folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui Miron Mitrea după acest grav incident

Imediat după localizarea flăcărilor, pompierii au ajuns la concluzia că focul a fost pus cu intenție de un bărbat. Ulterior, acesta a fost reținut de polițiști. Individul este cercetat penal pentru distrugere.

Poliția din Tulcea a venit apoi cu detalii despre piroman. Acesta are 45 de ani și este din Constanța. În trecut, încercase de mai multe ori să incendieze casa de vacanță din Crișan a fostului ministru. Marți, aflat sub influența alcoolului, și-a adus aminte de conflictele mai vechi cu proprietarul și a pus din nou focul.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, a avut o primă reacție după acest grav incident. Acesta a declarat, pentru Europa FM, că în casa de vacanță de la Crișan sunt cinci apartamente, din care doar unul este al lui. Acesta din urmă este cel mai distrus de flăcări.

ADVERTISEMENT
Tags: