Life

Cât a ajuns să coste închirierea unui Moș Crăciun, în decembrie 2023. Detaliul amuzant care crește prețul

Cât costă să închiriezi un Moș Crăciun, în decembrie 2023. Detaliul amuzant care crește prețul. Mulți au rezervat deja îndrăgitul personaj.
30.11.2023 | 22:21
Cat a ajuns sa coste inchirierea unui Mos Craciun in decembrie 2023 Detaliul amuzant care creste pretul
Cât costă să închiriezi un Moș Crăciun în 2023. Sursa foto: Freepik/gpointstudio
ADVERTISEMENT

Cât costă închirierea unui Moș Crăciun în decembrie 2023. Prețul variază în funcție de un anumit detaliu. Lista cu cei care vor să-l aibă pe Moșul la diverse evenimente deja este plină.

Cât costă închirierea unui Moș Crăciun, în decembrie 2023. Ce detaliu crește prețul

Sărbătorile de iarnă încep în mai puțin de o lună, iar mulți părinți s-au gândit deja să închirieze un Moș Crăciun pentru copiii lor. Moșul este prezent la serbările copiilor de la grădiniță și de la școală, iar aceștia îl așteaptă cu nerăbdare.

ADVERTISEMENT

În general, Moș Crăciun este chemat la grădiniță și la școală, dar și la petrecerile corporațiilor, unde împarte cadouri pentru toată lumea. Mulți au făcut rezervări în urmă cu o lună pentru a se asigura că Moșul va avea timp și pentru ei.

Un manager al unei firme de Moși Crăciun a declarat că a avut 110 comenzi pentru 24 decembrie, dar și alte câteva zeci în zilele de dinainte de Ajunul Crăciunului. Sunt 24 de Moși Crăciuni cu barba naturală, spiriduși și crăciunițe.

ADVERTISEMENT

Prețurile încep de la 350 de lei, dar pot ajunge până la 650 de lei. Dacă vârsta Moșului este mai înaintată, iar barba este naturală, atunci și prețurile de închiriere sunt mai mari.

“Moşul e foarte foarte ocupat, primesc foarte multe scrisori şi trebuie să le onorez. Ajunge la toată lumea! Trebuie să ajung, pentru că asta e bucuria copilului”, a spus un Moș Crăciun, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

“Primesc cadouri de la Moş Crăciun la finalul serbării, acasă se strâng mai multe familii, prieteni. La corporaţii de obicei ne cheamă pentru copiii angajaţilor. Mai mergem şi în magazine, moşul merge şi în supermarketuri“, a mai spus un manager pentru sursa citată.

Cine este, de fapt, Moș Crăciun

Moș Crăciun este un personaj mitologic, ce împarte copiilor cadouri în noaptea de 24 spre 25 decembrie. În general, este imaginat ca fiind îmbrăcat cu un costum roșu, cu o barbă lungă și albă, care locuiește într-o țară nordică, unde e multă zăpadă, în general Finlanda sau Canada.

ADVERTISEMENT

În atelierul Moșului, spiridușii îl ajută pe acesta cu pregătirea cadourilor pentru copii. Cadourile sunt împărțite cu ajutorul unei sănii zburătoare, care e trasă de reni peste tot.

Înainte de Crăciun, copiii obișnuiesc să-i scrie Moșului o listă cu ce și-ar dori să primească în anul respectiv. De obicei, aceștia găsesc cadourile în dimineața de 25 decembrie, fiind aduse noaptea de către Moș Crăciun.

ADVERTISEMENT
Tags: