Life

Unde se deschide primul Târg de Crăciun din România. Orașul care dă startul sărbătorilor de iarnă mai devreme

Când se deschide primul Târg de Crăciun din România. Un mare oraș din țară dă startul sărbătorilor de iarnă cu mult mai devreme.
24.10.2023 | 10:52
Unde se deschide primul Targ de Craciun din Romania Orasul care da startul sarbatorilor de iarna mai devreme
Unde se deschide primul Târg de Crăciun din România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar un oraș din România a decis să deschidă primul Târg de Crăciun mai devreme. Spre deosebire de bucureșteni, cei care locuiesc aici intră mai repede în febra sărbătorilor de iarnă.

Unde se deschide primul Târg de Crăciun din România

Anul acesta, iarna pare că se lasă așteptată. Temperaturile se mențin ridicate, însă calendarul ne arată că mai avem doar două luni de zile până la Crăciun. Între timp, autoritățile locale s-au pus pe treabă.

ADVERTISEMENT

În București, celebrul Târg de Crăciun urmează să fie deschis pe 30 noiembrie, adică peste câteva săptămâni bune. Și cei din Cluj Napoca mai au de așteptat, pentru că aici, Târgul de Crăciun se deschide pe 24 noiembrie.

Un oraș din România însă alege să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă mai repede în peisaj. Este vorba despre Sibiu. Aici se deschide primul Târg de Crăciun din acest an. Când? Pe 16 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Iar conform anunțului făcut de autoritățile locale, acesta va fi deschis până pe 2 ianuarie 2024. Astfel, locuitorii, dar și turiștii, vor avea șansa să profite din plin de toate bunătățile și evenimentele organizate.

Bucureștenii se vor bucura de luminițe de Crăciun de peste 1 milion de euro

Deși în Capitală, celebrul Târg de Crăciun va fi deschis mai târziu decât la Sibiu, autoritățile se pregătesc deja. Dovada cea mai clară o reprezintă organizarea licitațiilor pentru iluminatul festiv din București.

ADVERTISEMENT

Se pare că suma este de peste un milion de euro, iar ofertele pot fi primite până pe 3 noiembrie, după cum a anunțat SEAP. Astfel, cei care ajung în București în perioada sărbătorilor de iarnă se vor bucura de o priveliște pe măsură.

Valoarea estimată a contractului de închiriere este de 3.352.000 lei, pentru o durată de trei luni. Totodată, prin acest contract se are în vedere ”asigurarea iluminatului festiv și crearea atmosferei specifice sărbătorilor de iarnă pentru axa centrală și centrul orașului, unde se vor desfășura principalele evenimente specifice acestor sărbători”.

ADVERTISEMENT

SEAP a mai precizat în anunțul oficial și faptul că “în acest an se vor închiria motive luminoase cu tema ‘Sărbători de iarnă împreună în Bucureşti’”. Astfel, în total ar urma să fie închiriate 577 de elemente, care vor fi instalate pe străzile centrale din Capitală.

ADVERTISEMENT
Tags: