Life

Cât a ajuns să coste o ciorbă pe Valea Prahovei în 2024. Turiștii au avut parte de o surpriză

Cât a ajuns să coste o ciorbă pe Valea Prahovei în 2024? Deși prețurile au tot crescut, turiștii care au ajuns aici au avut parte de o surpriză.
21.01.2024 | 14:23
Cat a ajuns sa coste o ciorba pe Valea Prahovei in 2024 Turistii au avut parte de o surpriza
Cât a ajuns să coste o ciorbă pe Valea Prahovei în 2024. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o ciorbă pe Valea Prahovei în 2024? Nu puțini sunt cei care se opresc în drum spre munte pentru a savura o mâncare caldă, iar ciorbele pot fi alegerea cea mai bună.

Cât a ajuns să coste o ciorbă pe Valea Prahovei în 2024

Cum prețurile din restaurante au ajuns să fie destul de mari, poate te întrebi și cât a ajuns să coste o ciorbă pe Valea Prahovei în 2024. Adevărul este însă că s-ar putea să rămâi surprins.

ADVERTISEMENT

Un preparat vedetă este chiar celebra ciorbă de fasole în pâine. Sigur ai încercat-o și tu măcar o dată. Este delicioasă, iar în general, mai toate restaurantele din zona montană o au în meniu.

Cât a ajuns să coste o ciorbă de acest fel pe Valea Prahovei în 2024? Vei rămâne surprins când vei afla că prețurile sunt chiar pentru orice tip de buzunar. Nu e nevoie să scoți sume exorbitante de bani pentru a te bucura de ea.

ADVERTISEMENT

O ciorbă de fasole în pâine, atât la Sinaia, cât și la Bușteni, costă în jur de 25 de lei. Dacă vrei și smântână, dar și pâine în plus, prețul ajunge undeva pe la 35 de lei, decent am putea spune.

Ciorba de văcuță, accesibilă pentru orice buzunar

Și celebra ciorbă de văcuță, perfectă pentru o zi geroasă e accesibilă la preț. În Sinaia, un astfel de preparat costă 25 de lei fără pâine și smântână și aproape 35 de lei dacă ceri și aceste garnituri.

ADVERTISEMENT

Acum că am aflat cât costă o ciorbă pe Valea Prahovei, poate e bine să facem o comparație. În alte zone din țară, aceleași produse ajung să coste poate mai mult decât ar fi crezut oricine.

În Centrul Vechi, spre exemplu, în numeroase restaurante, atât prețul pentru o porție de mâncare, cât și cel al băuturilor a crescut destul de mult. Inclusiv turiștii străini au rămas surprinși de unele tarife. 

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, coastele de porc ajung să coste în jur de 50 de lei, deși acum ceva timp erau doar 35 de lei. Și nici pastele nu mai sunt așa accesibile. O porție costă acum 33 de lei, față de 30 de lei, prețul anterior.

ADVERTISEMENT