News

Cât a ajuns să coste un apartament în Drumul Taberei din București. Cu aceiași bani îți cumperi două apartamente, cu 3 și 4 camere, în Madrid

Preţurile la locuinţe au luat-o razna în Capitală, unde vânzătorii profită de cererea mare şi cer sume care le depăşesc pe cele din marile capitale europene.
09.05.2023 | 09:17
Cat a ajuns sa coste un apartament in Drumul Taberei din Bucuresti Cu aceiasi bani iti cumperi doua apartamente cu 3 si 4 camere in Madrid
Preţuri exorbitante la apartamentele din Capitală Foto: Info Drumul Taberei
ADVERTISEMENT

Piaţa imobiliară continuă să rămână oscilantă, preţurile de vânzare ale apartamentelor fiind în multe cazuri peste ceea ce îşi permite în momentul de faţă piaţa, în condiţiile în care ratele la credit şi dobânzile au crescut foarte mult.

Preţul apartamentelor cu trei camere a crescut

În primul trimestru al acestui an, preţul pe metru pătrat al locuinţelor din Bucureşti a atins recordul de 1.700 de euro, iar preţurile cerute pentru apartamentele scoase la vânzare sunt exorbitante, deşi specialiştii avertizează că că această cifră nu este neapărat reprezentativă pentru toată piaţa imobiliară din România.

ADVERTISEMENT

Astfel, în Sectorul 6, în zona Drumul Taberei, apartamentele cu trei camere costă între 143.500 și 268.700 euro, conform datelor consultate de dcnews.ro. Există un singur apartament de trei camere care nu se încadrează în acest interval de preţ, costă 124.400 euro, dar acesta are o suprafață de numai 56.26 metri pătrați.

Preţurile sunt mult mai mari decât cele din marile capitale europene, un apartament aproximativ similar la Madrid, trei camere şi suprafaţă de 54 metri pătraţi, fiind scos la vânzare pentru suma de 112.105 euro. Locuinţa se află în cartierul Abrantes, din sud-vestul Madridului.

ADVERTISEMENT

Tot în Drumul Taberei, preţul cerut pentru un apartament de patru camere este de 249.900 euro, diferenţa fiind mai mult decât dublă decât suma pentru care este scos la vânzare un apartament similar în cartierul Fontarron, din capitala Spaniei. Mai exact, preţul la Madrid este de 117.800 euro.

Practic, cele două apartamente amintite din capitala Spaniei, însumate, costă mai puţin cu 20.000 de euro decât apartamentul cu patru camere din Drumul Taberei.

ADVERTISEMENT

Într-o analiză globală, specialiştii au constatat că preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au crescut cu 0,2% Bucureşti, în aprilie faţă de martie, adică un plus de 250 de euro, la 109.500 de euro, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, aprilie 2022, preţurile cerute au urcat în medie cu 1.850 de euro sau 1,7%, cel mai redus ritm de creştere din ultimii ani, mai arată specialiştii.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei analize făcute de economica.net, prețurile medii cerute pentru apartamentele de două camere din zona Militari au început din nou să crească după ce au înregistrat o scădere în luna februarie, când media ajunsese la 69.000 de euro. Chiar și-așa, ele sunt mai mici cu 5% față de anul trecut.

Creșterile cele mai mari de preţuri s-au înregistrat în zonele Ștefan cel Mare-Tei (+14%), Pantelimon (+13%) și Rahova-Sebastian (+9%), iar cele mai scumpe zone din Bucureşti, pentru apartamentele cu două camere, sunt Aviației, Unirii, Victoriei-Romană, Băneasa și Alba Iulia-Decebal-Muncii.

ADVERTISEMENT