Life

Cât a ajuns să coste un iPhone de primă generație. Suma ireală cu care un astfel de smartphone s-a vândut la licitație

Cât a ajuns să coste un iPhone de primă generație. S-a ajuns chiar la o sumă ireală dată pentru a avea acest telefon produs acum 16 ani.
27.07.2023 | 08:34
Cat a ajuns sa coste un iPhone de prima generatie Suma ireala cu care un astfel de smartphone sa vandut la licitatie
Cât a ajuns să coste un iPhone de primă generație. Foto Youtube
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un iPhone de primă generație. La licitație s-a ajuns la o sumă imensă, iar un cumpărător entuziast a dat mai mulți bani pe el decât dau alții pe o casă.

Cât a ajuns să coste un iPhone de primă generație

Un telefon marca iPhone de primă generație, din 2007, a fost vândut cu un preț exorbitant la o licitație recentă.

ADVERTISEMENT

Cumpărătorul a dat pe el 190.378 de dolari. Este vorba de 300 de ori mai mult decât costa telefonul în sine la momentul lansării sale.

Dacă atunci costa 600 de dolari, iată că acum, 16 ani mai târziu, acesta a fost vândut cu aproape 200.000 de dolari. Modelul de 4GB era sigilat, așa că starea lui era intactă.

ADVERTISEMENT

De altfel, acest preț a stabilit un record pentru toate telefoanele iPhone care au mai fost scoase la licitație înainte. Totul pentru că modelul este considerat unul foarte popular și extrem de rar.

S-au strâns 28 de oferte de la cumpărătorii care voiau să plece cu el acasă. Licitația a început de la 10.000 de dolari, adică tot un preț imens, dar iată că s-a ajuns să se stabilească recorduri!

ADVERTISEMENT

Cât era recordul anterior pentru un telefon Apple

Recordul precedent de vânzare al lui telefon Apple a fost pentru un model 8GB. Casa de licitație din Louisiana LCG Auctions l-a vândut în februarie pentru 63.356 de dolari.

Și proprietarul casei de licitații a fost uimit de cât a ajuns să coste un iPhone de primă generație. Acesta spunea că depășirea pragului de 190.000 de dolari a fost o surpriză.

ADVERTISEMENT

“În ciuda… sutelor de contacte pe care le-am avut cu consumatori care credeau că au un iPhone original sigilat din fabrică, aceasta este singura versiune de 4GB sigilată din fabrică care a ieșit la suprafață.

Pe baza vânzărilor noastre recente care au stabilit recorduri și a faptului că modelul de 4GB este probabil de 20 de ori mai rar decât versiunea de 8GB, nu suntem surprinși că a stabilit un nou preț record. Dar depășirea pragului de 190.000 USD a fost destul de surprinzătoare.”, a declarat Mark Montero, fondatorul LCG Auctions.

ADVERTISEMENT
Tags: