Life

Cât a ajuns să coste un kilogram de urzici în piață la București. Au un preț uriaș, sunt mai scumpe decât carnea de porc sau de pui

Cât de mult a ajuns să coste un kilogram de urzici în piață la București. Sunt mai scumpe decât carnea de pui sau de porc. Prețul este uriaș.
29.02.2024 | 10:25
Cat a ajuns sa coste un kilogram de urzici in piata la Bucuresti Au un pret urias sunt mai scumpe decat carnea de porc sau de pui
Cât costă în 2024 un kilogram de urzici în piață la București. Sursa foto: Pixabay, Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un kilogram de urzici la piață, în București, a ajuns să coste destul de mult. Românii trebuie să plătească chiar mai mult decât pentru carnea de pui sau de porc.

Cât a ajuns să coste un kilogram de urzici în piață la București. Prețul e uriaș

Scumpirile se resimt și în piețele din România, acolo unde legumele, fructele și verdețurile au prețuri destul de mari. Pentru arpagic, de exemplu, românii ajung să scoată din buzunare sume mari, la fel ca pentru urzici și alte verdețuri de primăvară.

ADVERTISEMENT

Leurda, loboda, ștevia, spanacul și urzicile au apărut în Piața Obor din Capitală, iar unele dintre acestea au prețuri destul de mari. Cele mai ieftine sunt leurda și loboda, însă urzicile costă cel mai mult.

Urzicile se numără printre verdețurile cele mai apreciate primăvara, fiind dorite de foarte mulți cumpărători. De multe ori, prețul acestora nu este afișat la viață, așa că oamenii sunt nevoiți să întrebe vânzătorii pentru a afla câți bani trebuie să plătească pentru un kilogram.

ADVERTISEMENT

În cele mai multe piețe din Capitală, o pungă generoasă de urzici costă în jur de 10 lei. Astfel, dacă vrei să cumperi un kilogram de urzici, trebuie să știi că prețul este în jur de 50 de lei, mai mult decât pentru carnea de pui sau de porc.

De asemenea, salata verde costă 3 lei, iar un kilogram de spanac are prețul de 8 lei, potrivit romaniatv.net. Pentru o legătură de ceapă la piață, trebuie să scoți din buzunar aproximativ 2 lei.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru o legătură de usturoi verde, în Piața Obor, prețul este de 3 lei, mai menționează sursa citată. Guliile se vând cu 3 lei per bucată, iar legătura de mărar este 2 lei. Legătura de pătrunjel costă tot 2 lei.

Pentru o legătură de leurdă, prețul este de 2 lei. În cazul lobodei, prețul pentru o legătură poate ajunge până la 10 lei în Piața Obor din București.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii au urzicile

Urzicile sunt verdețuri f0arte sănătoase și au mai multe beneficii pentru organism. Acestea conțin betacaroten, vitaminele K, C și B2, dar și magneziu, potasiu și aminoacizi.

Totodată, urzicile sunt bogate și în fier, astfel că îi pot ajuta pe cei care se confruntă cu anemia. Această plantă are proprietăți hemostatice și reminalizante.

Datorită faptului că au un conținut ridicat de vitamina C, urzicile ajută la întărirea sistemului imunitar. Există mai multe rețete cu urzici, care sunt delicioase și le poți prepara ușor.

Poți încerca, de exemplu, omleta cu urzici, dar și urzicile cu usturoi. Ciorba de urzici reprezintă, totodată, o alegere potrivită pentru cei care vor să se bucure de beneficiile acestei plante.

ADVERTISEMENT
Tags: