Life

Cât a ajuns să coste un platou cu fructe de mare în Grecia. Suma neașteptată plătită de doi români în Halkidiki

Cât a ajuns să coste un platou cu fructe de mare în Grecia? Doi români au rămas șocați când au primit nota de plată în Halkidiki.
19.06.2023 | 11:10
Cat a ajuns sa coste un platou cu fructe de mare in Grecia Suma neasteptata platita de doi romani in Halkidiki
Cât a ajuns să coste un platou cu fructe de mare în Grecia. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un platou cu fructe de mare în Grecia? Nu e de mirare că această țară a devenit destinația preferată a românilor. Doi turiști au rămas șocați de prețul pe care au putut să îl plătească în Halkidiki.

Cât a ajuns să coste un platou cu fructe de mare în Grecia?

Dacă plănuiești o vacanță în Grecia, este bine să iei în calcul, dincolo de prețul pentru cazare, și prețul pentru mâncare. Unele hoteluri, ori locații nu oferă și mesele principale. Drept urmare, cei mai mulți turiști ajung să mănânce la diferite restaurante.

ADVERTISEMENT

Și totuși cât de mari sunt prețurile? Evident că dacă ajungi pe litoral, fie el românesc, fie cel străin, vrei să te bucuri de niște mâncare tradițională, precum fructe de mare, pește și nu numai.

Cât a ajuns să coste un platou cu fructe de mare din Grecia? Povestea a doi turiști români a devenit virală pe internet. Aceștia au publicat o imagine pe grupul turiștilor din stațiunea Halkidiki.

ADVERTISEMENT

Pentru un platou de fructe de mare destul de generos, aceștia sau ajuns să plătească doar 24 de euro. După un calcul simplu, cei doi turiști au avut parte de o masă copioasă pentru doar 120 de lei. Iar aceste prețuri sunt cu mult mai diferite dacă ar fi să facem o comparație cu cel de pe litoralul românesc.

Cât costă o cazare în Grecia în 2023

Dincolo de mâncare însă, nici prețuri pentru cazare nu sunt deloc rele în Grecia. Până la finalul lunii iulie, românii care ajung în Corfu pot să plătească prețuri începând de la 50 de euro pentru un apartament cu două camere, pentru o noapte de cazare.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, prețul pentru o garsonieră în aceeași zonă din Grecia este de doar 34 de euro pentru o singură noapte. Prețurile cresc odată cu perioada aleasă. Astfel, la începutul lunii august, același apartament poate să coste aproape 100 de euro pentru o singură noapte.

Finalul lunii august și începutul lunii septembrie aduce reduceri, astfel că aceeași locație ajunge chiar și la 65 de euro pe zi. Și în Zakynthos există prețuri accesibile la cazare. De asemenea și mâncare este extrem de ieftină în această zonă.

ADVERTISEMENT

Iar pentru cei mai puțin pretențioși care vor să meargă cu cortul, 14 zile la camping ajung la 600 de euro. În acest preț este inclus accesul cu mașina, dar și accesul la grupul sanitar. Astfel, oricine poate avea o vacanță de vis în Grecia cu puțini bani.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților