News

Cât costă un bilet de tren de la Gara de Nord până la aeroportul Otopeni

11.12.2020 | 21:07
Cat costa un bilet de tren de la Gara de Nord pana la aeroportul Otopeni
Cât costă un bilet de tren de la Gara de Nord până la aeroportul Otopeni Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Primul tren va pleca de la Gara de Nord spre aeroportul Otopeni duminică, 13 decembrie. Prețul unei bilet va fi de 4 lei, iar intervalul dintre călătorii, de 40 de minute. Timpul parcugerii dinstanței este de aproximativ 20 de minute.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a anunțat pe contul de Facebook că a reușit să fixeze acest preț după discuții cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali. În zilele trecute, informațiile privind prețul unei călătorii indicau un cost de 8 lei .

ADVERTISEMENT

Linia ferată dintre aeroportul Otopeni și Gara de Nord a fost inaugurată încă din luna septembrie. Atunci, ministrul Transporturilor a anunțat că tronsonul o să fie dat în folosință în decembrie. Noua linie are 19,5 km și a costat aproximativ 400 de milioane de euro, bani obținuți din fonduri europene nerambursabile.

De când va circula trenul de la Gara de Nord spre Aeroportul Otopeni. Prețul unui bilet și durata călătoriei

„Am avut astăzi discuții pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ținând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar și de discuțiile purtate cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privința pretului călătoriei.

ADVERTISEMENT

Sunt în măsură să vă spun că am reușit să ajungem la un consens și să anunț că prețul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”, a declarat Lucian Bode, într-o postare pe pagina de Facebook.

Biletele pot fi achiziționate pe internet, iar programul garniturilor este actualizat. Primul tren va pleca din Gara de Nord duminică, 13 decembrie, la ora 00:30. Acesta va ajunge la Aeroportul Henri Coandă la ora 00:50.

ADVERTISEMENT
Program trenuri Gara de Nord - Aeroport Otopeni
Program trenuri Gara de Nord – Aeroport Otopeni
Sursa foto: mersultrenurilor.infofer.ro

„Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podețe, 1 viaduct, 1 stație de cale ferată și un punct de oprire în orașul Otopeni și s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport.

Arhitectura stației are caracter unicat și este o structură spațială dispusă sub forma unui arc de cerc”, a mai spus Lucian Bode pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat emis de CFR Infrastructură, 72 de garnituri aparținând a trei operatori feroviari vor asigura călătoriile pe acest tronson. Astfel, CFR Călători alocă 42 de trenuri, din care 20 vor merge între orele 00.00 – 10.16 și restul de 22, vor opera între orele 14.30 – 24.00. Regio Călători va introduce 20 de trenuri, 12 dintre ele vor opera între orele 21:50 – 05:36, iar alte opt – între orele 9.50 – 14.56. Transferoviar Călători va opera cu 10 garnituri, două trenuri între orele 02:00 – 03.36, alte șase, între 10.30 – 14.16, iar ultimele două, în intervalul 20.30 – 21.36, scrie Mediafax.

ADVERTISEMENT
Tags: