Life

Cât costă un kilogram de cireșe în piețe, în luna ianuarie. Prețurile sunt astronomice

La ce preț imens a ajuns un kilogram de cireșe în piețele din România. Poți să îți cumperi un gram de aur cu aceeași bani.
23.01.2024 | 11:08
Cat costa un kilogram de cirese in piete in luna ianuarie Preturile sunt astronomice
La ce preț a ajuns un kilogram de cireșe. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ți-e poftă de cireșe, trebuie să fii conștient de faptul că, în piețe, acestea nu au deloc un preț accesibil. Și vara sunt scumpe, dar în sezonul rece, suma cerută de comercianți este incredibilă.

Cât costă un kilogram de cireșe în luna ianuarie

În luna ianuarie, românii trebuie să aleagă între un gram de aur, o noapte de cazare la munte sau un kilogram de cireșe. Și nu este o glumă, căci în sezonul rece, comercianții cer o sumă uriașă pentru aceste fructe.

ADVERTISEMENT

Glumele despre prețul cireșelor par că nu se mai termină niciodată, pentru că, dacă primăvara sunt considerate scumpe, acum au depășit orice imaginație, ajungând să coste chiar și 250 de lei pe kilogram.

Fructele sunt importante din America de Sud și, în cele mai multe dintre cazuri, vânzătorii ascund prețul, pentru a-i atrage pe români cu frumusețea cireșelor. Ca să nu rămână cu marfa pe tarabă, anunță că nu e nevoie ca oamenii să achiziționeze un kilogram.

ADVERTISEMENT

„Puteţi să luaţi câte vreţi, nu e obligatoriu să luaţi un kil! Că sunt scumpe, le vindem la jumătate de kg, un sfert, o mână, fiecare cât vrea…”, afirma o vânzătoare, conform publicației observatornews.ro. 

O singură cireașă costă trei lei

Dar la un preț atât de mare pentru un kilogram, un singur pumn de cireșe ajunge să costă și 25 de lei, ceea ce înseamnă că un singur fruct valorează trei lei. Astfel că, românii aleg să-și pună pofta în cui.

ADVERTISEMENT

​„Foarte mult, păi era 200 şi ceva kilogramul. Foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”, „Foarte mult, la salariul minim pe economie nu prea îţi permiţi. Când o să iasă şi ale noastre o să mâncăm şi noi. Până atunci, ne uităm”, au spus clienții.

De altfel, unii comercianți refuză să spună prețul, iar alții, care vând cireșe aduse din Chille dezvăluie că un kilogram costă 100 de lei. Veștile nu sunt bune nici pentru lunile viitoare, spun specialiștii.

ADVERTISEMENT

„Dacă situaţia rămâne neschimbată vis-a-vis de măsurile luate de Guvern, mai mult ca sigur că preţurile produselor în piaţă vor creşte în perioada în care vor apărea produsele româneşti. Preţul de 250 de lei pe lângă faptul că este foarte mare, cred că la mijloc este vorba şi de o speculă pe care o întâlnim în pieţe”, a dezvăluit Dragoș Frumosu, președintele Sindalimenta.

ADVERTISEMENT
Tags: