Life

Cât a ajuns să coste un kilograme de cireșe în piață, iarna. Românii nici nu îndrăznesc să le cumpere la un asemenea preț

Un kilogram de cireșe, la fel de scump ca aurul. Câți bani trebuie să scoată din buzunare pentru aceste fructe românii pofticioși
18.01.2024 | 09:17
Cat a ajuns sa coste un kilograme de cirese in piata iarna Romanii nici nu indraznesc sa le cumpere la un asemenea pret
Cât costă, în prezent, un kilogram de cireșe în piețele din România. Sursa foto: Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că cireșele sunt unele dintre cele mai scumpe fructe de pe piața din România. Trufandalele de vară sunt scumpe în plin sezon, iar iarna, prețul lor depășește orice imaginație. Tocmai de aceea, românii nici nu mai cumpără la kilogram, ci se mulțumesc să ia câteva grame doar de poftă.

Cireșele, la fel de scumpe ca aurul

În ciuda temperaturilor de afară, pe tarabele piețelor din România au ajuns unele dintre cele mai gustoase fructe. Cireșele, căci despre ele este vorba sunt mereu pe gustul românilor, însă puțini sunt cei care își permit să își satisfacă poftele.

ADVERTISEMENT

În plină iarnă, cireșele sunt cele care fură privirile tuturor celor care frecventează piețele. De o culoare intensă, aceste fructe au ajuns să fie tratate ca niște adevărate bijuterii, având în vedete prețul lor.

De obicei, cireșele nu sunt deloc ieftine, ba chiar sunt în topul celor mai scumpe fructe. Odată cu venirea verii, acestea se comercializează la un preț destul de piperat. Însă, cei care credeau că plătesc mult pe cireșe în timpul verii, clar nu au văzut prețul lor iarna.

ADVERTISEMENT

Pe tarabele din piață au apărut cireșele, dar nu mulți se încumetă să le și cumpere. Potrivit observatornews.ro, un singur kilogram de cireșe costă 250 de lei. Prețul este unul enorm, mai ales raportat la veniturile pe care le au majoritatea românilor.

Cât de mult costă un kilogram de cireșe, în prezent, în piață

Comercianții sunt și ei conștienți că cireșele au un preț exagerat de mare. Românii nu se încumetă să le cumpere, iar pentru a nu sta cu ele expuse prea mult, piețarii au fel de fel de oferte.

ADVERTISEMENT

Cei care vând cireșe au ajuns să fie de acord să le dea inclusiv la gram. Pentru că nu mulți cumpără un kilogram de cireșe, comercianții vând la jumătate de kilogram sau la câteva grame, în funcție de cât preferă cumpărătorul.

Prețul unui kilogram de cireșe este cât al unui gram de aur. Tocmai de aceea, nu este de mirare că până și pentru un pumn de fructe, românii trebuie să scoată mulți bani din buzunare. Mai exact, 25 de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, cei care vor să își satisfacă pofta cu o singură cireașă trebuie să scoată din buzunar 3 lei. Prețul este unul extrem de mare, mult mai mare decât la orice alte fructe din acest sezon de iarnă.

Din cauza prețului extrem de piperat, mulți români aleg să își satisfacă pofta doar privind cireșele. Cei care ajuns în piață, se plimbă de două, trei ori pe lângă ele, dar nu bagă mâna în buzunar după bani.

ADVERTISEMENT
Tags: